Θα διπλασιάσει την παραγωγή της η λαρισινή εταιρεία μασκών

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ * ΑΧ. ΝΤΑΒΕΛΗΣ: ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2020 19:02
Από τα 9 εκατ. μηνιαίως στα 18 εκατ. μάσκες θα παρασκευάζει η λαρισινή εταιρεία LARISA FACE COVER Α.Ε., όπως διαβεβαίωσαν τον πρωθυπουργό οι μέτοχοί της. Η φωτογραφία από την τηλεδιάσκεψη της περασμένης Παρασκευής. Από τα 9 εκατ. μηνιαίως στα 18 εκατ. μάσκες θα παρασκευάζει η λαρισινή εταιρεία LARISA FACE COVER Α.Ε., όπως διαβεβαίωσαν τον πρωθυπουργό οι μέτοχοί της. Η φωτογραφία από την τηλεδιάσκεψη της περασμένης Παρασκευής.

Να προχωρήσει σε νέα επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό για τον διπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου χειρουργικών μασκών, δηλαδή από τις 9.000.000 μάσκες μηνιαίως στις 18.000.000 μάσκες, εντός του Μαΐου, αποφάσισαν ομόφωνα, στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης οι μέτοχοι της εταιρείας «LARISA FACE COVER Α.Ε.».

Μάλιστα οι κ. Νταβέλης και Τσερέπας γνωστοποίησαν την παραπάνω απόφαση με επιστολή που απέστειλαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (με κοινοποίηση στα αρμόδια υπουργεία, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ και τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό), τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι μέτοχοι αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες πρωτίστως της ελληνικής Πολιτείας, αλλά και τις δυνατότητες για εξαγωγές χειρουργικών μασκών υψηλής προστασίας, προχωρούν στην εν λόγω νέα επένδυση, αποκλειστικά με ιδία κεφάλαια, που θα προκύψουν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας».

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ και εκ των βασικών μετόχων της εταιρείας κ. Αχιλλέας Νταβέλης, δήλωσε πως «λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που υπάρχει στην αγορά για την προμήθεια της πιστοποιημένης χειρουργικής μάσκας, η οποία ήρθε για να μείνει και ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων θα αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας, αποφασίσαμε -μαζί με τον συνέταιρό μου κ. Τσερέπα- να επισπεύσουμε τα σχέδιά μας και να αυξήσουμε άμεσα την παραγωγική διαδικασία, ενισχύοντας τη νέα επένδυση, αποκλειστικά με δικά μας κεφάλαια. Επιμένω πως το όλο εγχείρημα είναι ένα θεσμικό στοίχημα, που πρέπει να κερδηθεί. Μετουσιώσαμε με τον κ. Τσερέπα την έννοια της συνέργειας σε πράξη και ελπίζουμε αυτό να αποτελέσει παράδειγμα και προς άλλους. Θα είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς, ειδικά σε αυτή την πρωτόγνωρη εποχή της πανδημίας. Υπενθυμίζω τον πρωταρχικό μας στόχο που είναι η παραγωγή πιστοποιημένης μάσκας, η οποία θα παρέχει 100% προστασία σε αυτόν που θα τη φορά και η διάθεσή της αρχικά στο εθνικό σύστημα υγείας και στους ήρωες υγειονομικούς μας και εν συνεχεία στην εγχώρια αγορά με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Ακολούθως θα ικανοποιήσουμε και τις πολλές παραγγελίες που έχουμε από το εξωτερικό».

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1