Ζητούν περισσότερο χώρο για ξαπλώστρες

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2020 21:34

Μέσα σε ομιχλώδες τοπίο, με τον χρόνο να πιέζει για τις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν για την καλοκαιρινή σεζόν, προχωρούν προς την έναρξη της δραστηριότητάς τους οι καταστηματάρχες της παραλιακής ζώνης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.


«Πλησιάζει ο καιρός που θα ανοίξουμε τα καταστήματά μας και πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε στις ανάλογες ετοιμασίες, με την προμήθεια εξοπλισμού, αλλά δεν γνωρίζουμε με ποιους όρους και ποιες προϋποθέσεις θα τοποθετήσουμε τα τραπεζοκαθίσματα και τις ξαπλώστρες στις παραλίες, ενώ παράλληλα εκκρεμεί και το πρόβλημα της οριοθέτησης του αιγιαλού στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς…» δηλώνει στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας Δημήτρης Ηλιάδης.
 Ο Σύλλογος συμμετείχε ενεργά στην πανελλήνια δράση με τίτλο «Αδειες καρέκλες» («empty chairs») τοποθετώντας «άδειες ξαπλώστρες» στην παραλία του Αγιοκάμπου και κατέθεσε τα αιτήματά του για στήριξη και των καφέ-μπαρ στις παραλίες.
«Να δώσουν τη δυνατότητα και στα παραλιακά καταστήματα εστίασης και τις καφετέριες, όπως θα γίνει σε αυτά των πόλεων, να χρησιμοποιήσουν μεγαλύτερο κοινόχρηστο χώρο στις ακτές…» τονίζει ο κ. Ηλιάδης και σημειώνει: «Θα χρειαστεί για παράδειγμα να τηρήσουμε ασφαλείς αποστάσεις στις ξαπλώστρες.
Μπορείτε να φανταστείτε πόσο χώρο θα χρειαστούμε; Φυσικά, γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουμε να κατακτήσουμε την πληρότητα της δυναμικότητας που είχαμε, αλλά τουλάχιστον να μας διευκρινίσουν πόσα τετραγωνικά μέτρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να μας δώσουν τη δυνατότητα να επεκταθούμε».
Όσον αφορά στην κινητοποίηση με τις «άδειες καρέκλες», ο ίδιος υποστήριξε: «Σκοπός της κινητοποίησης ήταν να ευαισθητοποιήσει την κυβέρνηση να στηρίξει έμπρακτα τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται. Βασικές απαιτήσεις μας είναι η μείωση του ΦΠΑ, η μείωση των ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το προσωπικό μας, η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για να μπορέσουμε να ανοίξουμε και όχι η δανειοδότηση, η μείωση τελών και τέλος η δυνατότητα ενοικίασης μεγαλύτερου δημόσιου χώρου από τους δήμους για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας να επιβιώσουν».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass