«Οχι και τιμητές των ΠΟΠ οι δήμιοι της φέτας»

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2020 16:15

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τις αναφορές του υπουργού κ. Βορίδη ότι «προστατεύονται τα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης προϊόντα» και ότι «τελειώνουν οι ελληνοποιήσεις».


Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κόκκαλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Αναφορικά με το θέμα της προστασίας των ΠΟΠ, εκδηλώθηκε από πλευράς Κυβέρνησης μία ιδιαίτερη «κάψα», μία ιδιαίτερη φιλοδοξία, ότι είναι υπέρ της προστασίας των ΠΟΠ και ότι εμείς δεν κάναμε τίποτα. Να θυμίσω το θέμα της Φέτας ΠΟΠ το 2014. Ποιοι Ευρωβουλευτές -νομίζω του ΣΥΡΙΖΑ ήταν- ψήφισαν την CETA, τη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καναδά;
Να θυμίσω ότι η συγκεκριμένη Συμφωνία δεν είναι ωφέλιμη για τους κτηνοτρόφους; Να θυμίσω, επίσης, ότι το 2017 η Συμφωνία Ιαπωνίας - Ελλάδας κατοχυρώνει την ΠΟΠ Φέτα; Να θυμίσω ότι η Συμφωνία με το Μεξικό κατοχυρώνει, πλήρως, τη φέτα; Μήπως ήταν καλή η διαπραγμάτευση που έκανε η ελληνική πλευρά για την ΠΟΠ Φέτα;
Έρχεται ο κ. Υπουργός σήμερα και «χαλάει» τον κόσμο ότι «εμείς προστατεύουμε τα ΠΟΠ προϊόντα, τελείωσε το θέμα των ελληνοποιήσεων». Δεν δικαιούστε να πανηγυρίζετε, δικαιούστε μόνο να λέτε ότι κάνατε μία προσπάθεια. Είπα και πριν, ότι αυτή η διάταξη είναι σε θετική κατεύθυνση, αλλά, επ’ ουδενί, δεν λύνει το πρόβλημα».
Στον επίλογο της ομιλίας του, ο Λαρισαίος πολιτικός προανήγγειλε νέα συζήτηση για το μέλλον του ΕΛΓΑ την ερχόμενη Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής, όταν και θα ζητήσει από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να τοποθετεί ξεκάθαρα για τα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τον ΕΛΓΑ, τον δημόσιο χαρακτήρα του, την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και το ενδεχόμενο της προαιρετικότητας στην ασφάλιση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1