Τιμήθηκαν οι εκτελεσθέντες πατριώτες στη Σπηλιά Κισσάβου

Από τα ναζιστικά στρατεύματα στις 26 Μαρτίου 1944

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2020 15:10

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Μνήμες Αντίστασης των Ελλήνων κατά των Γερμανών ξετυλίχθηκαν στη Σπηλιά Κισσάβου του Δήμου Τεμπών, στο μνημόσυνο που τελέστηκε για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων πατριωτών που σκοτώθηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους, από τα ναζιστικά στρατεύματα στις 26 Μαρτίου 1944. Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε από τον ιερέα π. Αθανάσιο, μετά τη θεία λειτουργία, στον χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση έγινε εκφώνηση των πεσόντων από την τοπική σύμβουλο της Κοινότητας Σπηλιάς κ. Αναστασία Κατσιάνη, ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιώργο Λαδόπουλο και από τον πρόεδρο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Σπηλιωτών κ. Νίκο Νταή και ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο της Κοινότητας Σπηλιάς κ. Νίκο Σελήνη.
Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη, από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Λαδόπουλο, τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Νίκο Σελήνη, από τον κ. Δήμο Μπαλογιάννη, εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης και τον πρόεδρο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Σπηλιωτών κ. Νίκο Νταή. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και εψάλη ο εθνικός ύμνος από όλους τους παρευρισκόμενους. Στην τελετή παρευρέθηκαν ακόμη ο διοικητής του Α.Τ. Τεμπών Πρόδρομος Χαρισμανίδης αστυνόμος Α’, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο επικεφαλής της μείζονος παράταξης του Δήμου Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Αργυρίου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. Χρήστος Κρικώνης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Τεμπών κ. Χρήστος Κακαγιάννης, οι τοπικοί σύμβουλοι Σπηλιάς κ. κ. Χρήστος Δοξαράς, Κώστας Γκουντάρας και Βασίλης Νταής, οι τοπικοί σύμβουλοι Συκουρίου κ. Γιώργος Λιόγκας και Γιώργος Καλότυχος και πλήθος κόσμου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1