Και εγένετο… Κοκκινο-μοχίτο

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΚΤΕΪΛ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ * ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΑΚΟΥΧΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2020 21:29
Κοκκινο-μοχίτο με «κόκκινα» παγάκια και κόκκινο νερό Κοκκινο-μοχίτο με «κόκκινα» παγάκια και κόκκινο νερό

Του Κώστα Τσόλα
Ένας μοναδικός προορισμός για το καλοκαίρι και όχι μόνο, συνδυάζοντας θάλασσα και βουνό, με τις ιαματικές του πηγές, το πράσινο και τις διαδρομές στο δάσος, όπως το φαράγγι και οι καταρράκτες της Καλυψούς, είναι το Κόκκινο Νερό. Τους ντόπιους

επιχειρηματίες δεν τους φοβίζει πλέον ο κορονοϊός γιατί χρόνια τώρα ο τοπικός σύλλογος κοιτώντας μόνο μπροστά, έχει δημιουργήσει μια υποδομή με τουρίστες από τα Βαλκάνια στην καλοκαιρινή περίοδο που «αντέχει» μέχρι και τον Οκτώβριο. Μόλις 60 χιλιόμετρα από τη Λάρισα απέχει το Ιαματικό Κόκκινο Νερό. Ένας πανέμορφος τόπος ο οποίος παραμένει ένας προορισμός περισσότερο για ξένους τουρίστες παρά για τους Έλληνες, οι οποίοι πριν μερικές δεκαετίες είχαν την περιοχή ως τόπο διακοπών κάθε χρόνο.
ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ-ΜΟΧΙΤΟ
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κόκκινου Νερού, Κουτσουπιάς, Παλιουργιάς και Πλατιάς Άμμου Βασίλης Ευθυμίου μαζί με τον ντόπιο μπάρμαν Χρήστο Αποστόλου, μετά από πολλές –νυχτερινές- δοκιμές με λευκά αλκοολούχα ποτά, όπως π.χ. τζιν, βότκα, αλλά και τσίπουρο Τυρνάβου χωρίς γλυκάνισο αλλά και τσικουδιά Κρήτης, δημιούργησαν με βάση το κόκκινο νερό και με παγάκια επίσης από κόκκινο νερό και δυόσμο, το… Κοκκινομοχίτο! Ένα εύκολο, γευστικό, σχετικά ελαφρύ και δροσιστικό κοκτέιλ. Τα κοκτέιλ και σφηνάκια της νέας «εφεύρεσης» ήδη είναι «fan» όχι μόνο στο Κόκκινο Νερό αλλά και στα μπαράκια από το Στόμιο μέχρι τον Αγιόκαμπο.
Κοκκινομοχίτο λοιπόν καλοκαιρινό δροσερό ποτό. Ο «εφευρέτης» μπάρμαν Χρήστος Αποστόλου, δεν μας αποκαλύπτει τις μυστικές του «συνταγές», αλλά μας καλεί να πάμε Κόκκινο Νερό και ευρύτερα να τις δοκιμάσουμε. Αρκεί όταν το πίνουμε να τηρούμε τις αρχές του κράτους για τον κορονοϊό αλλά και τις διατάξεις της Τροχαίας για αλκοόλ και οδήγηση.
ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ
Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα η ιαματική πηγή του Κόκκινου Νερού χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων. Το νερό ήταν γνωστό και ιδιαιτέρως αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση και θεραπεία διαφόρων ασθενειών.
Το συγκεκριμένο νερό χαρακτηρίζεται ως εξόχως τονωτικό, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει ο κ. Βασίλης Ευθυμίου, η περιεκτικότητα του νερού της συγκεκριμένης πηγής είναι κατάλληλη για λουτροθεραπεία, ειδικά για τα πόδια, και ποσιθεραπεία και ενδείκνυται λουτροθεραπεία σε περιπτώσεις ήπιων αποφρακτικών αγγειοπαθειών και ήπιας αρτηριακής υπέρτασης. Στην ποσιθεραπεία σε παθήσεις του γαστρεντερικού, του ουροποιητικού, του καρδιαγγειακού συστήματος και σιδηροπενικής αναιμίας. Επίσης βοηθά στις γυναίκες κυρίως για την αποφυγή της κυτταρίτιδας.
Κόκκινο Νερό λοιπόν για θεραπεία αλλά και καλοκαιρινή απόλαυση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass