Ιερέας - ανακριτής καλεί σε απολογία πρώην αρχιμανδρίτη

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2020 21:00

Σε απολογία «επί αντικανονικών παραπτωμάτων» που του αποδίδονται «και προβλέπονται και τιμωρούνται από τούς Θείους και Ιερούς Κανόνες» καλείται από τον ορισθέντα ιερέα – ανακριτή για την υπόθεση της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου ο πρώην αρχιμανδρίτης και πρώην εφημέριος του ναού.


Πρόκειται για την υπόθεση των χαμένων, πολύτιμων ιερών εικόνων όπως και για μεγάλο χρηματικό ποσό που επίσης εξαφανίστηκε από το ταμείο (σ.σ. σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχεται σε 140.000 ευρώ) με φερόμενο ως εμπλεκόμενο τον εφημέριο του ναού ο οποίος, τον Φεβρουάριο του 2019 που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, χάθηκε από προσώπου γης. Μάλιστα σύμφωνα με φήμες αποσχίστηκε, πετώντας τα ράσα, ενώ κατά άλλους έφυγε στο εξωτερικό.
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης κάποιες από τις εικόνες «φανερώθηκαν» και επιστράφηκαν στον ναό αλλά όχι και τα χρήματα, με τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβ. Ιερώνυμο παρεμβαίνοντας στις 19 Ιουλίου 2019 να ζητά την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κοντογιάννης ορίσθηκε ανακριτής ενώπιον του οποίου καλείται πλέον να δώσει εξηγήσεις ο πρώην εφημέριος του ναού και πρώην αρχιμανδρίτης που φέρεται ως εμπλεκόμενος.
Σύμφωνα με την κλήση (αναλυτικά σε άλλη σελ. της «Ε») που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα από τη Μητρόπολη Λάρισας, ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος αρχιμανδρίτης καλείται να εμφανιστεί ενώπιον του Ανακριτή στις 18 Νοεμβρίου με βάση τα προβλεπόμενα «περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».
Να σημειωθεί πως για τη διερεύνηση της υπόθεσης, πέραν των διαδικασιών που έχει κινήσει ο μητροπολίτης Λάρισας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Δικαιοσύνης.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1