Ετοιμάζονται για τον χειμώνα...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2020 15:35

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με στόχο τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση εκτάκτων καιρικών φαινομένων ενόψει του χειμώνα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η ετοιμότητα των υπηρεσιών για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου της Περιφέρειας, αλλά και για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων τα οποία εμφανίζονται συχνά και με μεγάλη ένταση τα τελευταία χρόνια.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλη Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γιώργος Λαδόπουλος, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Καραλής, ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Νίκος Μιχαλάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο περιφερειακός διοικητής Π.Υ. Θεσσαλίας, αρχιπύραρχος, Νίκος Μπαλσής, η γενική διευθύντρια Δασών Ζωή Φτίκα, δασάρχες, οι διοικητές των Μονάδων της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι Δήμων, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, του Στρατού, της Αεροπορίας, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΕΚΑΒ, των ΓΟΕΒ/ΤΟΕΒ, εθελοντικών οργανώσεων κ.ά.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστο Καλομπάτσιο, έχει προχωρήσει η προμήθεια άλατος για τον αποχιονισμό του οδικού δικτυου ενόψει του φετινού χειμώνα.
Τα Μηχανήματα της Περιφέρειας μεταβαίνουν και επεμβαίνουν έγκαιρα, πριν την έναρξη της χιονόπτωσης, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες ενεργοποιούνται και τα μηχανήματα του Μητρώου Ιδιωτών.
Ο κ. Καλομπάτσιος αναφέρθηκε επίσης στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας που περιλαμβάνουν καθαρισμούς ρεμάτων και διευθετήσεις χειμάρρων.
Τέλος, ανέλυσε τις διατάξεις του νέου νόμου για την Πολιτική Προστασία με έμφαση στο «πώς» συνεργάζονται όλοι οι φορείς και στο «ποιος κάνει τι» σε περίπτωση εκδήλωσης κρίσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1