Μνημόσυνο για Ανατολικορωμυλιώτες

Τελέστηκε στη Φιλιππούπολη με πρωτοβουλία της ΕΜΛ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2020 15:45

Η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης τέλεσε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Φιλιππούπολης, μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των μαρτυρικώς και ειρηνικώς τελευτησάντων προγόνων της, μελών των Δ.Σ. και μελών της Λέσχης, τιμώντας έτσι τους προγόνους καταγόμενους από την Ανατολική Ρωμυλία.


Η ΕΜΛΦ με απόφαση του Δ.Σ. το 2019 καθιέρωσε το Σάββατο πριν από την ημέρα εορτασμού του Αγίου Δημητρίου ως Ημέρα Τιμής και Μνήμης των Προγόνων που ήρθαν πρόσφυγες από την Αλησμόνητη Πατρίδα της Ανατολικής Ρωμυλίας. Οι πρόγονοί μας τιμούσαν το συγκεκριμένο Σάββατο, ως Ψυχοσάββατο, μνημόνευαν τους νεκρούς τους και τελούσαν μνημόσυνα.
Η αλησμόνητη πατρίδα της Ανατολικής Ρωμυλίας θα παραμείνει ζωντανή αν εμείς, οι απόγονοί τους, διατηρήσουμε τις παραδόσεις, τις μνήμες και τις αξίες τους, ώστε να μείνουν κληρονομιά στις επερχόμενες γενιές.
Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν, ο αντιδήμαρχος κ. Ντίνος Διαμάντος, η αντιδήμαρχος κ. Ρίτα Απρίλη, αντιπροσωπία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ) με τη γενική γραμματέα κ. Δώρα Σκοδραμούδη, την έφορο Δημοσίων Σχέσεων κ. Γερακίνα Μηνούδη και τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Μιχάλη Μπαλκουρανίδη, πρώην πρόεδροι της ΕΜΛΦ και μέλη του σημερινού Δ.Σ. της Λέσχης, όπως και πλήθος κόσμου.
Μήνυμα για την αξία τιμής της ημέρας, απέστειλε ο βουλευτής Λάρισας και γενικός γραμματέας Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω έκτακτων κοινοβουλευτικών εξελίξεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1