Τίμησαν τον Αγ. Δημήτριο στην Ελασσόνα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2020 19:08

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
«Τον μέγαν οπλίτην και αθλητήν, τον στεφανηφόρον, και εν μάρτυσι θαυμαστόν, τον λόγχη τρωθέντα, πλευράν ως ο δεσπότης, Δημήτριον τον θείον ύμνοις τιμήσωμεν».


Με θεία κατάνυξη και με την παρουσία δεκάδων πιστών γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Ελασσόνας.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις – ιερές Ακολουθίες κορυφώθηκαν ανήμερα της εορτής του Αγίου στον πανηγυρίζοντα ναό, όπου τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Εκεί, χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Χρήστος Γεροφάκας και π. Νικόλαος Πνευματικός και ο διάκονος π. Ιάκωβος Γκασντερίδης.
Δεκάδες πιστοί από την Ελασσόνα και τα γειτονικά δημοτικά διαμερίσματα προσήλθαν με υποδειγματική σειρά, χωρίς να δημιουργηθεί συνωστισμός, για να προσκυνήσουν την ανθοστόλιστη Εικόνα του Αγίου και παρακολούθησαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στο Θείο Κήρυγμα, ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων αναφέρθηκε στη ζωή και στο μαρτύριο του υπερμάχου της πίστεως και της Εκκλησίας, του Αγίου Δημητρίου. Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Ελασσόνας παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα και Γιάννης Δραγατσίκης, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας - επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Ευαγγέλου και ο δημοτικός σύμβουλος – πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Παπαδημόπουλος και φορείς της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1