Τρισάγιο στη μνήμη στρατιωτών και αστυνομικών

ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2021 16:40

Αν και ο ν. Λάρισας προσπαθεί να επανέλθει στην κανονικότητά του μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, αλλά και λόγω της πανδημίας που έχει προκαλέσει την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου δεν θα μπορούσε να μη δώσει το «παρών», την ημέρα μνήμης των εν πολέμω και ειρήνη, πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, υπέρ πίστεως και πατρίδος, κατά τους αγώνες του Έθνους, στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο της πόλεως. Κατόπιν προτροπής του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Ιγνάτιος Μουρτζανός μαζί με τον υπεύθυνο του Συσσιτίου π. Βαρθολομαίο Μαργαριτόπουλο και τον υπεύθυνο της Φοιτητικής Εστίας π. Τιμόθεο Κοντογιάννη μετέβησαν στον ειδικό χώρο και τέλεσαν τρισάγιο κατά τα κρατούντα, έτσι ώστε η τελετή, αν και λιτή, να μην παραλειφθεί.

ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Εξάλλου, τρισάγιο τελέσθηκε στον προαύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Λάρισας στη μνήμη των θανόντων στο καθήκον αστυνομικών, ενώπιον του ειδικού μνημείου που έχει τοποθετηθεί για να ενθυμίζει σε όλους τους Αστυνομικούς τους κεκοιμημένους συναδέλφους τους.
Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε, τηρουμένων των υγιειονομικών μέτρων, από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως π. Ιγνάτιο Μουρτζανό και τον εντεταλμένο κληρικό για τα Σώματα Ασφαλείας π. Βαρθολομαίο Μαργαριτόπουλο, παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Λαρίσης κ. Χρήστου Σιμούλη και του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Λαρίσης κ. Αθανασίου Νταβούρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1