Πληρωμές και επιχορηγήσεις...

ΜΠΙΖΙΟΥ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2021 15:50

Συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννη Οικονόμου πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου. Η Λαρισαία πολιτικός έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τα αγροτικά θέματα και την προώθηση των συμφερόντων του αγροτικού κόσμου του νομού της Λάρισας.

Η ατζέντα της συνάντησης ανέδειξε τα εξής ζητήματα:
-Η πληρωμή των συνδεδεμένων που αφορούν στα ψυχανθή κτηνοτροφικά φυτά και στα τεύτλα θα γίνει στο τέλος Μαρτίου, ενώ στις αρχές Απριλίου θα καταβληθεί η ειδική για το βαμβάκι.
-Οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2020 στις δενδρώδεις καλλιέργειες βρίσκονται στο στάδιο αξιολόγησης του δημοσιονομικού κόστους από το Υπουργείο Οικονομικών και μόλις ολοκληρωθεί θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.
-«Κάρτα του Αγρότη», ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που παρέχεται από τις τράπεζες με τους όρους και προϋποθέσεις που έχουν συμφωνηθεί με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους αγρότες, με σκοπό την άμεση χρηματοδότηση των αναγκών τους που συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία όπως λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα, υποχρεώσεις σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, κ.α.
-Από 35.000 έως 40.000 ευρώ κυμαίνεται η ενίσχυση των Νέων Αγροτών. Στα πλαίσια του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» που αναμένεται να προκηρυχθεί το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.
-Εντός του Μαΐου θα επιχορηγηθεί η χρήση της πράσινης ενέργειας, από μικρά φωτοβολταϊκά, στην άρδευση με δικαίωμα πώλησης 25% της παραγόμενης ενέργειας.
«Η συνεργασία μου με τον κ. Οικονόμου υπήρξε άριστη και εποικοδομητική. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως ο πρωτογενής τομέας, είναι μοχλός οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Το Υπουργείο υπηρετεί με συνέπεια τη δέσμευση αυτή υλοποιώντας προγράμματα εκσυγχρονισμού που ενισχύουν τη θέση του αγρότη μέσα στην ελληνική οικονομία», δήλωσε η κα Μπίζιου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1