Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Απρ 2021 15:02

«Διψούν» καλλιέργειες σε Δολίχη, Λιβάδι Ελασσόνας
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΛΙΒΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΣΟΥΝ

Σε αναβρασμό βρίσκονται παραγωγοί της Ελασσόνας, καθώς βλέπουν τα χωράφια τους να «διψούν»,

αφού, παρά τους παγετούς, η ανομβρία είναι εκείνη που επηρεάζει περισσότερο τις καλλιέργειές τους. Όπως είναι το καλαμπόκι και το τριφύλλι, που έχουν σπαρθεί σε Λιβάδι, Δολίχη και άλλα χωριά της Ελασσόνας.
Η «Ε» έγινε δέκτρια διαμαρτυρίας από την περιοχή, όπου αυτήν την περίοδο παραγωγοί έχουν σπείρει περισσότερα από 650 στρέμματα με εαρινές καλλιέργειες και χρειάζονται νερό για να τις αρδεύσουν. Όπως αναφέρουν, παρότι απευθύνθηκαν στον Δήμο Ελασσόνας ζητώντας να ανοίξει το φράγμα Λιβαδίου, το οποίο -σημείωναν- αυτήν την περίοδο σχεδόν υπερχειλίζει και διαθέτει ποσότητες για να αρδευτούν χιλιάδες στρέμματα, εντούτοις συνάντησαν την, ακατανόητη γι’ αυτούς, άρνηση. Όπως εξηγούσαν, η απάντηση που έλαβαν είναι ότι αυτό θα συμβεί μετά τις 25 Απριλίου, ενώ παλαιότερα το φράγμα άνοιγε από τις 25 Μαρτίου, εφόσον υπήρχε ανάγκη, όπως διατείνονται ότι συμβαίνει σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνουν έκκληση στη Δημοτική Αρχή να αποφασίσει το άνοιγμα του φράγματος για να ποτίσουν, πριν είναι αργά.

 

Αιμοδοσία σε Τσαριτσάνη και Λάρισα

Εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Τσαριτσάνης, θα πραγματοποιηθεί στην κοινότητα Τσαριτσάνης, σήμερα από τις 9 π.μ. έως τις 13.00. Η Επιτροπή της Τράπεζας Αίματος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και σημειώνει: «Προσκαλούνται όλοι οι εθελοντές αιμοδότες, με την κάρτα αιμοδοσίας και παρέα μ’ έναν φίλο/-η υποψήφιο/-α εθελοντή/-ντρια να δώσουν αίμα, να δώσουν ζωή για τους συνανθρώπους που το ’χουν ανάγκη. Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή, ιδιαίτερα, τώρα. Δείχνουμε έμπρακτα Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη». Εξάλλου αιμοδοσία συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 14 Απριλίου στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, η 2η και η 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

* Επίσης για να ενισχυθούν οι αυξημένες αιμοδοτικές ανάγκες ο Ερυθρός Σταυρός Λάρισας διοργανώνει εβδομαδιαία υπαίθρια αιμοδοσία 12-18 Απριλίου στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας και ώρες 9:30-2:00.

 

Κατέστρεψαν μετασχηματιστές

Τρεις μετασχηματιστές από το δίκτυο του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) κατέστρεψαν άγνωστοι προκειμένου να αφαιρέσουν τον χαλκό. Η κλοπή καταγγέλθηκε προχθές στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής – ξημερώματα Δευτέρας στην ευρύτερη αγροτική περιοχή της Κοκκινόγης του Δήμου Ελασσόνας. Περιοχή στην οποία για μία ακόμα φορά καταγράφονται κλοπές μετασχηματιστών. Οι άγνωστοι δράστες αφού κατέστρεψαν τους τρεις μετασχηματιστές από ισάριθμους ξύλινους στύλους της ΔΕΗ, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους τον χαλκό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ  η συνολική χρηματική ζημιά ξεπερνά τις 12.700 ευρώ.


Από αύριο δωρεάν τρόφιμα σε οικογένειες

Διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», θα πραγματοποιηθεί από αύριο έως και την Πέμπτη 15 Απριλίου, τις ώρες 09:00-14:00, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας. Για τον Δήμο Λαρισαίων ωφελούμενες είναι 2.874 οικογένειες με σύνολο μελών 5.535, επί συνόλου 5.692 και 11.281 αντίστοιχα για την Π.Ε. Λάρισας. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από αρμόδια Αρχή. Για περισσότερες πληροφορίες στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων: 2410-680.243.


Σύσκεψη Σωματείων για τα εργασιακά

Σύσκεψη Σωματείων του ν. Λάρισας, συγκαλεί το ΕΚΛ μεθαύριο Τρίτη 13 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ., στον αύλειο χώρο του 1ου Λυκείου Λάρισας. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του θα συζητηθεί «η οργάνωση της πάλης απέναντι στις «ανατροπές του αιώνα» που φέρνει η Κυβέρνηση με το νέο αντεργατικό έκτρωμα. Θεσμοθετώντας 10ωρη δουλειά με κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών. Επιβάλλοντας δουλειά «ήλιο με ήλιο», διαλύοντας το 8ωρο, 101 χρόνια μετά τη θεσμοθέτησή του στη χώρα μας».


Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Με επερωτήσεις και προτάσεις ψηφισμάτων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και με την ψήφιση θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα ασχοληθεί στη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας αύριο στις 18:00. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας E-presence (https:// www.epresence.gov.gr). Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, ξεχωρίζουν οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) διάφορων έργων για την κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας σε διάφορα σημεία της Θεσσαλίας.


Συγκέντρωση τροφίμων για απόρους

Τρόφιμα για τα δέματα του Πάσχα, τα οποία θα διανεμηθούν στους απόρους, ανέργους, αρρώστους και πτωχούς συνανθρώπους μας, συγκεντρώνει η ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λάρισας. Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι: 1 ελαιόλαδο, 1 κιλό μακαρόνια, 1 κιλό ρύζι, 1 κιλό ζάχαρη, 1 ντοματοπολτός, 4 κουτιά γάλα (εβαπορέ), 1 φυτίνη, 1 κιλό όσπρια, 1 τσουρέκι, 6 αυγά. Τα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου περιμένουν την ανταπόκριση όλων και ευχαριστούν εκ των προτέρων για τη συμπαράσταση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass