Παρανομίες στην ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ -ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ -Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΛ. ΣΦΟΡΤΣΑΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΦΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2021 23:00

Του Σωτ. Κέλλα

Με αφορμή τις καταγγελίες για γρήγορη ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης με προπληρωμή

από πελάτες που έφτασαν στην Ένωση Εκπαιδευτών Οδηγών Θεσσαλίας, ο πρόεδρος Τηλέμαχος Σφόρτσας ανέφερε χθες στην «Ε» ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει ανανέωση διπλωμάτων νωρίτερα απ’ ό,τι προβλέπεται από τον συγκεκριμένο νόμο που έδωσε παράταση μέχρι και δέκα μήνες! Για τις άδειες που έχουν λήξει το 2021 προβλέπεται παράταση μέχρι δέκα μήνες, ενώ αυτές που έληξαν τον Απρίλιο του 2020 που ξεκίνησαν τα μέτρα κατά της πανδημίας η άδεια θα ισχύσει μέχρι τον Ιούλιο του 2021. Μάλιστα, υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες λήξης των διπλωμάτων οδήγησης και του πότε μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν χαρτιά. Παράδειγμα 1: Η ισχύς άδειας οδήγησης με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τη 18η Απριλίου 2020 που είχε παραταθεί (για επτά μήνες) έως τη 18η Νοεμβρίου 2020, παρατείνεται εκ νέου έως την 1η Ιουλίου 2021. Παράδειγμα 2: H ισχύς άδειας οδήγησης με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τη 18η Ιουλίου 2020 που είχε παραταθεί (για επτά μήνες) έως τη 18η Φεβρουαρίου 2021, παρατείνεται εκ νέου για έξι (6) μήνες, δηλαδή έως τη 18η Αυγούστου 2021.
Ο πρόεδρος των Ένωσης Εκπαιδευτών Οδηγών Θεσσαλίας, Τηλέμαχος Σφόρτσας, είπε ότι οι οδηγοί οφείλουν να είναι ενημερωμένοι ώστε να μην πέσουν θύματα εκμετάλλευσης λόγω των συνθηκών αφού μερικοί δεν γνωρίζουν ούτε τις ημερομηνίες ανανέωσης. Αυτό μπορεί να εκμεταλλευτούν ορισμένοι επιτήδειοι. Κάποιοι μάλιστα, όπως μας είπε, δεν κυκλοφορούν τα αυτοκίνητά τους νομίζοντας ότι το δίπλωμά τους έχει λήξει! Σχετικά με ανανεώσεις διπλωμάτων που γίνονται αυτήν την περίοδο, αυτές αφορούν μόνο τους οδηγούς για λεωφορεία, νταλίκες και φορτηγά. Όσον αφορά τη μάχη της επιβίωσης των ιδιοκτητών των Σχολών Οδηγών, ο Τηλέμαχος Σφόρτσας μάς λέει: «Δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν χρεωθεί και η οικονομική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Ο κλάδος χτυπήθηκε από την πανδημία, ενώ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί και τις επιστρεπτέες προκαταβολές, αφού και την προηγούμενη χρονιά ο τζίρος ήταν πάλι χαμηλός λόγω της επτάμηνης αποχής των εξεταστών. Τα μόνα χρήματα που έχουμε πάρει είναι 800 ευρώ και βέβαια περιμένουμε να ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση για να μπορέσουμε και εμείς να δουλέψουμε και οι οικογένειές μας να έχουν μια αισιόδοξη προοπτική. Νομίζω ότι πιο πληττόμενος κλάδος δεν υπάρχει...».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass