Αγριόχοιροι ξεριζώνουν καλλιέργεια φουντουκιάς

Στην περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου Φαρσάλων

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2021 19:10

Πονοκέφαλο προκαλούν κοπάδια αγριόχοιρων στον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργεια φουντουκιάς, ενώ ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να σημειωθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα στο οδικό δίκτυο από την αιφνιδιαστική διέλευσή τους.
Επειδή η περιοχή είναι ξηρική, δεν έχει αυτήν την εποχή άλλες καλλιέργειες γύρω-γύρω, καθώς τα χωράφια έχουν αλωνιστεί. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για νεαρό αγρότη της περιοχής, ο οποίος έχει φυτέψει δέντρα φουντουκιές και βλέπει το βιος του να χάνεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο, δίχως να μπορεί να το σταματήσει.


Οι αγριόχοιροι κατεβαίνοντας στο χωράφι, είτε ξεριζώνουν τα δέντρα, είτε τα σπάνε στη μέση του κορμού του με αποτέλεσμα να τα πληγώνουν θανάσιμα.
Σαν να μην φτάνει μόνο αυτό, δεν μπορούν να προσεγγίσουν στα κτήματά τους, υπό τον φόβο επιδρομής, με ενδεχόμενο τραυματισμό, από μεμονωμένο αγριόχοιρο ή κοπάδι το οποίο μπορεί να βρίσκεται κρυμμένο εντός του χωραφιού.
Οι πληθυσμοί των αγριογούρουνων έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, κατεβαίνοντας από τα ημιορεινά στον κάμπο για την αναζήτηση τροφής, με αποτέλεσμα οι καταστροφές που προκαλούν να είναι μεγάλες σε αγροτικές καλλιέργειες και όχι μόνο.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass