Αναβαθμίζεται ενεργειακά το πρώην Δημαρχείο Ολύμπου

ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ -ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ 290.000 ευρώ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2021 15:06

Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2017-2020 εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας το έργο

«Ενίσχυση της Ενεργειακής Απόδοσης του Δημοτικού Καταστήματος Καλλιθέας του Δήμου Ελασσόνας» προϋπολογισμού 290.000 ευρώ.
Η πρόταση του Δήμου Ελασσόνας εγκρίθηκε μαζί με ακόμα 28 δημόσια κτίρια τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Με τη χρηματοδότηση αυτήν ο Δήμος Ελασσόνας θα προχωρήσει σε εκτεταμένες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του πρώην Δημαρχείου Ολύμπου, που συνδέονται με την τυπική χρήση του κτιρίου και αφορούν στην ενέργεια που χρησιμοποιείται για θέρμανση, ψύξη, αερισμό, φωτισμό κ.λπ., ώστε να καταστεί και πάλι λειτουργικό, με μικρότερη ενεργειακή επιβάρυνση και μικρότερο κόστος λειτουργίας.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός δήλωσε μεταξύ άλλων για το πρόγραμμα: «Αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, μειώνουμε τους ρύπους, περιορίζουμε την κατανάλωση ενέργειας. Τα «πράσινα» κτίρια είναι έργα ουσίας, με σημαντικά οφέλη όχι μόνο για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, αλλά και για την οικονομία». Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε με την ευκαιρία της ένταξης του έργου στην Καλλιθέα: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, καθώς η πρόσκληση της Περιφέρειας βγήκε πολύ νωρίτερα από το Πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ που αναμέναμε. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Περιφέρεια έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή με δεκάδες προσκλήσεις, που εκτός από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, εξοικονομούν πόρους και μέσα για τις δημόσιες και δημοτικές αρχές. Το πρώην Δημαρχείο Ολύμπου στην Καλλιθέα ήταν έναν εξαιρετικά ενεργοβόρο κτίριο, το οποίο λόγω της συνένωσης λειτουργούσε μόνο κατά 30%. Πλέον με την ενεργειακή αναβάθμιση μπορούμε να χρησιμοποιούμε όλους τους χώρους, με μικρότερο κόστος για τη Δημοτική Αρχή και μεγαλύτερο κοινωνικό όφελος για την τοπική κοινωνία». Με τις παρεμβάσεις υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί μείωση του ενεργειακού κόστους, με εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 15-20% και συνολικό όφελος στο κόστος λειτουργίας περί τα 16.174  ευρώ τον χρόνο.
Επιπλέον θα υπάρξει αυτόματη περικοπή φορτίων που επιβαρύνουν το ενεργειακό κόστος, με εξοικονόμηση ενέργειας η οποία θα ξεπεράσει το 95% και μείωση εκπομπών CO2 το οποίο θα φτάσει στο ποσοστό του 94%.
Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν σε μόνωση της στέγης, αντικατάσταση κουφωμάτων και προστατευτικών φύλλων, σύστημα μηχανικού αερισμού, σύστημα BEMS, σύστημα κλιματισμού με αντλία θερμότητας τύπου VRF ή multi-unit. Α+ ενεργειακή κατηγορία, μόνωση Κελύφους, φωτιστικά τεχνολογίας Led κι φωτοβολταϊκό σύστημα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass