Ηχηρό μήνυμα αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Αθρόα και συγκινητική η προσέλευση στην αιμοδοσία και λαμπαδηδρομία του Συλλόγου «Ελπίδα» στον Αμπελώνα *Μήνυμα της Λίτσας Λιακούλη

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2021 15:28

Με αθρόα προσέλευση και ιδιαίτερα νέων εθελοντών αιμοδοτών και χωρίς κανένα πρόβλημα, πραγματοποιήθηκε χθες στην Κεντρική πλατεία του Αμπελώνα η καθιερωμένη 94η εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων του Αμπελώνα για το

φθινόπωρο 2021. Η συγκινητική και ανιδιοτελής προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, που έστειλαν ηχηρό μήνυμα Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης, αποτελεί την καλύτερη τιμή για τις θυσίες των Αγωνιστών του 1821, αφού με την ευγενική αιμοπροσφορά τους, συμβάλλουν σημαντικά στη σωτηρία πασχόντων συνανθρώπων μας!
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι απ’ τους προσερχόμενους αιμοδότες, που έφτασαν τους 95, 12 εθελοντές προσήλθαν για 1η φορά.
Παράλληλα, χθες στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και η άλλη μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» για την υποδοχή της φλόγας της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Αιμοδοσίας στον Αμπελώνα.
Τη φλόγα οδήγησαν από την είσοδο της πόλης μέχρι την Κεντρική πλατεία εθελοντές λαμπαδηδρόμοι, οδηγοί και πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα, μαθητές του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου και αθλητές του Α.Ο. Αμπελωνιακού, όπου έλαβε χώρα μία μικρή και λιτή, αλλά ζεστή και μεστή περιεχομένων και μηνυμάτων τελετή, για την υποδοχή της και το άναμμα του βωμού.
Τους λαμπαδηδρόμους συνόδευαν και προστάτευαν δύο περιπολικά του Α.Τ. Τυρνάβου, ένα αυτοκίνητο του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και το ειδικό αυτοκίνητο της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γ.Ν. Λάρισας, για να θυμίζει σε όλους τον σκοπό για τον οποίο έγινε η 19η Λαμπαδηδρομία στον Αμπελώνα.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες λαμπαδηδρόμους και όλους τους παρευρισκόμενους στην τελετή στο άναμμα του βωμού, αναφέρθηκε στον σκοπό για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η 19η Λαμπαδηδρομία. Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτισαν, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Νεκτάριος, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, η βουλευτής του Νομού μας κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ο αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Λιούπας Νικόλαος και η γιατρός της Αιμοδοσίας κ. Μαίρη Βασιλούδη.
ΜΗΝΥΜΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ
Στο πλαίσιο του χαιρετισμού που απηύθυνε, η κ Λιακούλη τόνισε τα εξής:
...Ο Σύλλογος Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ» είναι μια όαση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, για τον νομό μας και τη χώρα. Εχει πρωτοστατήσει στο κίνημα των εθελοντών, έχει δημιουργήσει μια λαμπρή ιστορία, έχει στηρίξει τους Ανθρώπους μας, σε κάθε δύσκολη στιγμή. Η αιμοδοσία δεν είναι μια απλή εθελοντική κίνηση, αλλά μια πράξη ζωής, καθώς σώζει ζωές.
Συσπειρωνόμαστε όλοι γύρω από τη μεγάλη ιδέα της αιμοδοσίας και στηρίζουμε τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ», το Δ.Σ. και τα μέλη του, τα παιδιά που συμμετέχουν και ευαισθητοποιούν τον γενικό πληθυσμό με το πάθος τους, τους ενήλικες που αφιερώνουν τον χρόνο τους, οργανώνοντας δράσεις που έχουν πανελλήνιο αντίκτυπο και όλους τους συνδιοργανωτές
Οφείλουμε ευγνωμοσύνη και εκφράζουμε σεβασμό. Από τον δραστήριο Αμπελώνα, στέλνουμε ένα μήνυμα Αγάπης και προσφοράς, σε μια παγκόσμια κοινωνία, που κλονίζεται, κλυδωνίζεται, αναθεωρείται και επανακαθορίζεται, αλλά πάντα έχει αντίβαρό της μια «ΕΛΠΙΔΑ».
Όλοι οι ομιλητές συνεχάρησαν τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, για το σημαντικό έργο που επιτελούν, καθώς και τους αιμοδότες και τους λαμπαδηδρομείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στον σκοπό και τη σημασία της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας και στην πολύ σημαντική συμβολή της στο αιμοδοτικό κίνημα.
Συγχαρητήρια μηνύματα έστειλαν οι βουλευτές Ν. Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση, ενώ τον βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη εκπροσώπησε η διευθύντρια του Πολιτικού του Γραφείου κ. Χρύσα Κοθρά.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα και τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και μέλος του Συλλόγου κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, ο νέος αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο κ. Αμάρι Σάμερ- Θανάσης, επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Η Πόλη που θέλουμε», οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ρούλα Σουρλατζή και Θωμάς Κόμπος, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα κ. Τσακνάκη Παρασκευή, καθώς επίσης και οι τοπικοί σύμβουλοι, κ. Έλη Μασούρα και Μάριος Δημάκης.
Ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του τούς ευχαριστεί και τους συγχαίρει από καρδιάς για την προσφορά τους και προβάλλει την πράξη τους ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής.
Ακόμη ευχαριστεί την πρόεδρο κ. Ελισάβετ Καρανίκα και την ομάδα Ερυθροσταυριτών του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού, γιατί με την ευγενική τους διάθεση και προσφορά, αλλά και με το υψηλό αίσθημα ευθύνης απ’ το οποίο διαπνέονται, συνέβαλαν τα μέγιστα στη μεγάλη επιτυχία της αιμοδοσίας. Επίσης, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες και στο προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, στους εξαίρετους γιατρούς κ.κ. Μαίρη Βασιλούδη και Τζορτζάτο Αναστάσιο, καθώς και στις τρεις ακούραστες νοσηλεύτριες, τις κ. Γεωργία Αθανασιάδου, Κουμπούρα Αγλαΐα και Στέλλα Μαχάτου, που χάρη στην ευσυνειδησία τους και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το οποίο διακατέχονται, η χθεσινή αιμοληψία πραγματοποιήθηκε ομαλά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1