«Στηρίζουμε τους Ραψανιώτες αμπελουργούς και το κρασί τους»

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΣΑΝΤΑΛΗ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2021 15:08

«Το Οινοποιείο Τσάνταλη στη Ραψάνη, κατέχει σημαίνουσα θέση στις αμπελοοινικές παραδόσεις της χώρας μας,

χαράσσοντας τη δική του ιστορία στον χώρο του κρασιού. Οι «ευλογημένοι» αμπελώνες της Ραψάνης, μέσα από την αγάπη και το μεράκι των αμπελουργών, έχουν αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα, τόσο στο πανελλήνιο, όσο και στο εξωτερικό, με το μοναδικό κρασί Ονομασίας Προέλευσης «Ραψάνη»».
Αυτά δήλωσε, επισκεπτόμενος το Οινοποιείο Τσάνταλη, στην κοιλάδα των Τεμπών, ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής Τεμπών.
Αναλυτικότερα, ο Λαρισαίος πολιτικός, έχοντας στο πλευρό του τον δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Νικολάου και τον υπεύθυνο του Οινοποιείου Σταύρο Εζανίδη, ενημερώθηκε για τη φετινή χρονιά, η οποία είναι από τις καλύτερες των τελευταίων ετών σε ποιότητα και ποσότητα, καθώς οι αμπελώνες της περιοχής δεν επηρεάστηκαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
«Η «Ραψάνη» είναι ένα ξεχωριστό φυτώριο τριών γηγενών, χαρακτηριστικών ποικιλιών: του Ξινόμαυρου, του Κρασάτου και του Σταυρωτού. Στον αμπελώνα, οι τρεις ποικιλίες καλλιεργούνται και οινοποιούνται μαζί, δημιουργώντας ένα γευστικό αποτέλεσμα ανάρπαστο στις διεθνείς και εγχώριες αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εζανίδης, ενημερώνοντας σχετικά τους επισκέπτες, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και την άψογη συνεργασία παραγωγών και Οινοποιείου. Από την πλευρά του, ο Χρ. Κέλλας εξέφρασε τον θαυμασμό του «για το μεράκι και την επιμονή των αμπελουργών της περιοχής να επενδύουν στην ποιότητα και να ακολουθούν πιστά όσα απαιτεί ένα ΠΟΠ κρασί, καθώς η πολύτιμη αυτή κληρονομιά περνάει στους Ραψανιώτες, από γενιά σε γενιά».
Συμπλήρωσε ακόμα, ότι «η Κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα την αμπελουργία» και υπενθύμισε την προ ημερών υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία αυξάνεται το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού για το μέτρο απόσταξης κρίσης σε 12.900.000 ευρώ από 9.000.000 ευρώ, που προέβλεπε η αρχική απόφαση, καθώς και τη διάθεση επιπλέον ποσών 1.755.000 ευρώ από τα διαθέσιμα κονδύλια του «Εθνικού Προγράμματος Στήριξης Αμπελοοινικού Τομέα 2019- 2023» και 2.145.000 ευρώ από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την ενίσχυση του αμπελοοινικού κλάδου, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass