Υπόγειοι αγωγοί 9,4 χλμ. στη Ραψάνη

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2021 16:30

Την κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης στη Ραψάνη συνολικού προϋπολογισμού 586.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και οδηγεί στην υπογειοποίηση αγωγών σε μήκος περίπου 9,4 χιλιομέτρων για την άρδευση 300 στρεμμάτων αγροτικής γης. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Τεμπών.


«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που σχεδίασε και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 δίνουμε τη δυνατότητα στους Δήμους και στους αρμόδιους φορείς να υλοποιήσουν έργα που στηρίζουν τη ζωή στην ύπαιθρο. Πρόκειται για έργα χρήσιμα που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής των καλλιεργειών και στην εξοικονόμηση του αρδευόμενου ύδατος, μέσω της καλύτερης διαχείρισης και αξιοποίησής του» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

ΥΠΟΓΕΙΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Αντικείμενο αποτελεί η κατασκευή υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοπονίας. Η παρούσα εργολαβία αφορά την αντικατάσταση και υπογείωση υπαρχόντων δικτύων άρδευσης συνολικού μήκους 9.400 μ., στις περιοχές «Προφήτης Ηλίας», «Πλαϊνή» και «Τουρτούρα» της κτηματικής περιφέρειας Ραψάνης της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου του Δήμου Τεμπών.
Οι υφιστάμενοι αγωγοί, αρδεύουν έκταση 300 στρεμμάτων περίπου, η οποία αποτελείται κατά κύριο λόγο από αμπελώνες και ελαιώνες, με πηγή υδροληψίας την πηγή «Σπετσιώτη» της κτηματικής περιφέρειας Ραψάνης. Οι αγωγοί που υφίστανται σήμερα, είναι επιφανειακοί και μεταλλικοί, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες απώλειες ύδατος, με επιπτώσεις, τόσο στα υπόγεια και επιφανειακά ύδατα της περιοχής όσο και στην απόδοση των καλλιεργειών. Για τον λόγο αυτόν, είναι επιτακτική η ανάγκη αντικατάστασης του υπάρχοντος δικτύου.
Οι αγωγοί οι οποίοι πρόκειται να αντικαταστήσουν τους υφιστάμενους θα έχουν τα εξής χαρακτηριτικά:
1. Τμήμα των αγωγών συνολικού μήκους 4.000 μ. θα κατασκευαστεί από σωλήνες πολυαιθυλενίου (PE) με συμπαγές τοίχωμα κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 12201-2. Σωληνώσεις πιέσεως από σωλήνες πολυαιθυλενίου ΡE 100.
2. Τμήμα των αγωγών συνολικού μήκους 5.250 μ. θα κατασκευαστεί από σωλήνες πολυαιθυλενίου (PE) με συμπαγές τοίχωμα κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 12201-2 Σωληνώσεις πιέσεως από σωλήνες πολυαιθυλενίου ΡE 100.
3. Τμήμα των αγωγών συνολικού μήκους 150 μ. θα κατασκευαστεί από σωλήνες πολυαιθυλενίου (PE) με συμπαγές τοίχωμα κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 12201-2 Σωληνώσεις πιέσεως από σωλήνες πολυαιθυλενίου ΡE 100.
Επίσης, στη θέση «Προφήτης Ηλίας» προβλέπεται η κατασκευή μίας ανοιχτής αρδευτικής δεξαμενής από μπετόν, χωρητικότητας 1.000 m3.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1