Τυρί, κρασί και άλλα τοπικά προϊόντα θα προβάλλει ο Δήμος Λαρισαίων

ΜΕΣΩ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ - ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2022 20:08

Της Λένας Κισσάβου

Οι επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας τοπικών προϊόντων της Λάρισας θα αποκτήσουν σύντομα τη δική τους διαδικτυακή πλατφόρμα προβολής, όπου θα μπορούν να συμμετέχουν και να αναδεικνύουν τα προϊόντα τους, χωρίς κόστος, επ’ αόριστον, με τη βοήθεια του Δήμου Λαρισαίων.
Η πρωτοβουλία και η δημιουργία της ανήκει στην ομάδα που συγκροτήθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Food Corridors» και σύμφωνα με τον συντονιστή της, καθηγητή στο Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γιώργο Νταλό, «θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει πιλοτικά, με επιχειρήσεις που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους και αποτελούν μέλη του προγράμματος (15 στον αριθμό), ενώ στόχος είναι η ένταξη περισσότερων επιχειρήσεων τοπικών προϊόντων, καθώς και ο συνεχής εμπλουτισμός της πλατφόρμας...».


Σημειώνει δε, ότι «θα ακολουθήσει και νέο κάλεσμα (στο πρώτο ανταποκρίθηκαν 15 επιχειρήσεις και παραγωγοί, όπως τυροκομεία, οινοποιεία κ.ά.) προς τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και τους παραγωγούς να συμμετάσχουν στην πλατφόρμα, η οποία θα λειτουργεί διαδραστικά. Συγκεκριμένα, οι επιχειρηματίες θα αποκτούν ειδικό κωδικό με τον οποίο θα έχουν πρόσβαση να ανανεώσουν την ηλεκτρονική παρουσίασή τους, π.χ. με νέα προϊόντα. Επειδή η δράση αφορά προβολή και όχι διαφήμιση, είναι δεσμευτικό για όλους να μην αναφέρουν τιμές».
Επίσης, μιλώντας στην «Ε», σχετικά με την πλατφόρμα και η αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και μέλος της ομάδας του ευρωπαϊκού προγράμματος, κ. Ρίτα Απρίλη, δήλωσε: «Μέσα από την ανάπτυξη και λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας στοχεύουμε στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και παραγωγής που θα συμβάλει στην προσπάθεια για τη δημιουργία ισχυρής τοπικής ταυτότητας.
Θεωρούμε ότι απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία του εγχειρήματος, αποτελεί η συνεργασία των τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων, καθώς και των τοπικών φορέων, κάτω από τον κοινό στόχο της προώθησης και εξωστρέφειας του αγροδιατροφικού τομέα και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας».
ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σύμφωνα με τον κ. Νταλό, ο επισκέπτης, που αναζητά να αγοράσει ένα συγκεκριμένο προϊόν, π.χ. φέτα, κρασί κ.ά., θα οδηγείται βήμα-βήμα στην πόρτα της επιχείρησης που το διαθέτει, καθώς θα εμφανίζεται ο τόπος που αυτή βρίσκεται και η διαδρομή μέχρι την πόρτα της.
«Σκοπός όλων των παραπάνω είναι η ενίσχυση της τοπικής αγοράς και των τοπικών προϊόντων, που παράγονται στον Δήμο Λαρισαίων» τονίζει ο κ. Νταλός και ο Δήμος προσφέρει μια ευκαιρία εξωστρέφειας στις επιχειρήσεις, για να γίνουν ευρύτερα γνωστές.
Η πλατφόρμα θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε ενδιαφερόμενο να αγοράσει τοπικά προϊόντα. Παράλληλα μέσα σε αυτή θα παρουσιάζονται και συνταγές φαγητών που παρασκευάζονται από πρώτη ύλη των τοπικών προϊότων.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «FOOD CORRIDORS»
Γενικότερα, το Πρόγραμμα με τίτλο «Food Corridors» έχει ως σκοπό μέσα από την εμπειρία ενός δικτύου πόλεων να σχεδιάσει τη διαδρομή της τροφής από τις αγροτικές μέσα στις αστικές και περιαστικές περιοχές.
Οι πόλεις που συμμετέχουν, εκτός της Λάρισας (από την ελληνική πλευρά), είναι οι εξής: η Coimbra από την Πορτογαλία που είναι η υπεύθυνη για το πρόγραμμα, η Cordoba από την Ισπανία, η Kran από τη Σλοβενία, το Tartu από την Εσθονία, η Bassa Romagna από την Ιταλία, η Szécsény από την Ουγγαρία και η Alba Iulia από τη Ρουμανία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass