«ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ»

«Ψίχουλα κοροϊδίας» τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΑΑΤ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2022 15:20

Να στήσουν ισχυρά μπλόκα σ’ όλη τη χώρα, για ν’ αυξήσουμε την αγωνιστική πίεση προς την Κυβέρνηση, αναγκάζοντάς την να ικανοποιήσει πραγματικά τα ζωτικά αιτήματά τους, καλεί τους αγρότες η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου της Νίκαιας. Θεωρώντας ψίχουλα κοροϊδίας τα

μέτρα που εξήγγειλε ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, διαμηνύει πως θα κλιμακώσει τον αγώνα της.  
«Η Κυβέρνηση, αντί να ασχοληθεί σοβαρά με τα ζωτικής σημασίας αιτήματά μας, τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωσή της και να προχωρήσει στην ικανοποίησή τους, επιχειρεί να κοροϊδέψει εμάς και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Τα 7 μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με το που βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους αποτελούν ψίχουλα κοροϊδίας. Στην πλειοψηφία τους δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για αναμάσημα όσων είχαν εξαγγελθεί παλιότερα και τώρα εξειδικεύονται. Δεν ανταποκρίνονται στα συγκεκριμένα αιτήματά μας, δεν λύνουν κανένα από τα προβλήματά μας, δεν μας προσφέρουν καν μια μικρή ανακούφιση. Επιπλέον, ο υπουργός ξεκίνησε μια εκστρατεία συκοφάντησης του αγώνα μας, κάνοντας λόγο για «υποκινούμενες κινητοποιήσεις» και άλλα παρόμοια που έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν από εκπροσώπους όλων των κυβερνήσεων. Καταγγέλλουμε αυτήν την κυβερνητική τακτική και για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι ο μόνος «υποκινητής» του αγώνα μας είναι η όξυνση των προβλημάτων μας που προκαλεί η εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης.
«Βγήκαμε στους δρόμους για να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας που συρρικνώνεται εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ. Αυτές οι πολιτικές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας χούφτας εκμεταλλευτών του δικού μας μόχθου, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος παραγωγής, μας αφήνουν απροστάτευτους στο έλεος του καιρού χωρίς να αποζημιωνόμαστε για τις καταστροφές στις παραγωγές μας, κρατούν χαμηλές τις τιμές των προϊόντων μας, μας οδηγούν στη φτώχεια, μας στερούν μια αξιοπρεπή ζωή. Προβάλλουμε συγκεκριμένα αιτήματα, που ούτε υπερβολικά, ούτε ανέφικτα είναι και μπορούν να ικανοποιηθούν από την Κυβέρνηση, ώστε να πάρουμε μια ανάσα και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζούμε από τη δουλειά μας. Διεκδικούμε:
* Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
* Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε την πάλη μας. Η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου, οι αγροτικοί σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες θα ξαναπάμε στα χωριά, καλώντας όσους αγρότες και κτηνοτρόφους δεν συμμετείχαν από την αρχή στην κινητοποίηση να πάρουν τα τρακτέρ τους και να έλθουν κοντά μας, για να δυναμώσουμε κι άλλο το μπλόκο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass