«Πατούν» ΠΑΘΕ και ζητούν στήριξη

ΚΑΛΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΛΙΒΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2022 21:17

Του Κώστα Γκιάστα
Φωτ. Κώστας Τσάντζος
Την πρόθεσή τους να «πατήσουν» σήμερα έστω και συμβολικά για λίγα λεπτά της ώρας, στον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ στο ύψος της Νίκαιας έχοντας στο πλευρό τους φορείς και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης από την περιοχή της Θεσσαλίας εξέφρασαν χθες το μεσημέρι οι αγρότες

από το μπλόκο της Νίκαιας. Την ίδια ώρα ξεκαθαρίζουν προς κάθε κατεύθυνση πως το μπλόκο βρίσκεται στην αρχή και ότι θα έχει και συνέχεια, ενώ παράλληλα στέλνουν και μήνυμα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό πως επιθυμούν τον διάλογο, αλλά θα θέσουν τα αιτήματα μόλις ωριμάσουν μέσα από τις κινητοποιήσεις.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Συντονιστικής του μπλόκου στο Δημαρχείο του Δήμου Κιλελέρ στη Νίκαια. Μετά από περίπου δύο ώρες συζητήσεων ο κ. Σωκράτης Αλειφτήρας ως εκπρόσωπος εξέφρασε την ικανοποίηση όλων για το γεγονός πως οι αγρότες κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτό το ενιαίο ενωτικό μπλόκο απ’ όλη τη Θεσσαλία. «Είναι μεγάλη επιτυχία» είπε και πρόσθεσε ότι «βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί το μπλόκο με συναδέλφους αγρότες που ακόμη δεν έχουν βγει, αλλά κατανοούν τα προβλήματά μας. Θα γίνουμε δυνατότεροι και με τον τρόπο αυτόν θα ασκήσουμε τη μεγαλύτερη πίεση που μπορούμε για να πάρουμε απτά αποτελέσματα στα δίκαια αυτά αιτήματα που έχουμε θέσει προς το Υπουργείο και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση».
Απηύθυνε κάλεσμα προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, προς όλους τους δημάρχους της Θεσσαλίας και προς όλους τους φορείς να παρευρεθούν στο μπλόκο της Νίκαιας σήμερα στις 12 το μεσημέρι. «Τους απευθύνουμε κάλεσμα για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα που έχουν εξαγγείλει οι αγρότες και τους έχουν βγάλει στον δρόμο». Διευκρίνισε πως θα ανέβουν πεζή, αλλά θα επιδιώξουν να υπάρξουν και συμβολικά κάποια τρακτέρ, άγνωστο βέβαια αν θα το επιτρέψει η ΕΛ.ΑΣ. Όσον αφορά τη συνέχεια των κινητοποιήσεων είπε ότι θα υπάρξουν από τη Συντονιστική Επιτροπή διευκρινιστικές ανακοινώσεις που θα εξηγούν τόσο τι θα γίνει αλλά ταυτόχρονα θα απαντούν και σε όλα αυτά τα σημεία που έθεσε ο κ. Λιβανός. Όσον αφορά το θέμα του «διαλόγου» στον οποίο τους κάλεσε ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι «οι αγρότες από την πλευρά μας θέλουμε να έχουμε ανοιχτό διάλογο με τον υπουργό, αλλά θέλουμε να καταλάβουν πως το αγροτικό πρόβλημα είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα και μάλλον ο κ. Λιβανός δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε όλα τα αιτήματα. Θα ζητήσουμε ραντεβού, όταν έρθει εκείνη η ώρα και ωριμάσει το αίτημα και παρθούν οι αποφάσεις μέσα στο μπλόκο, με συναρμόδια Υπουργεία ώστε να προωθήσουμε και λύσουμε τα δίκαια αιτήματα που έχουμε θέσει».
Κατέληξε με το ότι το «τα μπλόκα ακόμα στήνονται».
ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΛΙΒΑΝΟΥ
«Η πόρτα του Υπουργείου είναι πάντοτε ανοιχτή για διάλογο», τόνισε και χθες ο ΥπΑΑΤ Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας στα «Παραπολιτικά» . Σε ερώτηση για ενδεχόμενο συγκρούσεων με τα ΜΑΤ στο μπλόκο της Νίκαιας είπε πως «η Αστυνομία είναι εκεί όχι για να έρθει σε ρήξη με τους παραγωγούς, αλλά για να διαφυλάξει την κυκλοφορία, τη νομιμότητα». Αναφερόμενος στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, τα οποία κάποιοι χαρακτήρισαν «ασπιρίνες», ο ΥπΑΑΤ είπε ότι είναι φυσικό οι αγρότες να ζητούν περισσότερα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη δίδυμη κρίση (κλιματική και ενεργειακή), αλλά η Κυβέρνηση λειτουργεί μέσα σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο και εντός των κοινοτικών κανονισμών.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΚΛ
Τη συμπαράστασή του, στον αγώνα των αγροτών εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως «Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα σας για την επιβίωση που για μια ακόμα φορά δίνετε, στέλνοντας μήνυμα συνεχούς κι ανυποχώρητης αγωνιστικής αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική. Μια πολιτική που όπως χτυπάει άγρια τους βιοπαλαιστές αγρότες, έτσι τσακίζει βάναυσα τους εργαζόμενους, αφανίζει τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, συντρίβει τους άνεργους, οδηγεί στην πείνα και στην εξαθλίωση τους φτωχούς συνταξιούχους, σβήνει τα όνειρα της νεολαίας για μια καλύτερη ζωή».
ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εξάλλου τη συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών εξέφρασε και η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ). Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή της «οι αγρότες παλεύουν για την επιβίωσή τους. Είναι αγώνας κοινός και δικός μας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και απαντάμε στις πολιτικές που χτυπούν αγρότες και λαϊκά στρώματα της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass