Συχνά πλημμυρικά φαινόμενα σε παρακάρλιες αγροτικές εκτάσεις

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΕΣΠ. ΑΡΑΠΚΟΥΛΕ - Π. ΤΣΑΚΝΑΚΗ

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2022 15:11

«Υπάρχει η πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να διορθώσει τις αστοχίες

και να προχωρήσει άμεσα στις παρεμβάσεις που απαιτούνται ώστε να μην φτάνουμε κάθε χρόνο να αντικρίζουμε την ίδια εικόνα των πλημμυρισμένων εκτάσεων. Ποιες θα είναι οι άμεσα ενέργειές σας;»
Αυτό ρωτούν την Περιφερειακή Αρχή, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας», κ.κ. Πέτρος Τσακνάκης, Δέσποινα Αράπκουλε, τονίζοντας τα εξής: «Σχεδόν κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες πλημμυρικών φαινομένων σε αγροτικές εκτάσεις των Δημοτικών Διαμερισμάτων Καλαμακίου, Σωτηρίου και άλλων παρακάρλιων δημοτικών διαμερισμάτων, εξαιτίας κάποιων κατασκευαστικών αστοχιών στην ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της Κάρλας και την αδυναμία της παρούσας Περιφερειακής Αρχής να επιλύσει το ζήτημα. Παρόλες τις διαβεβαιώσεις του Περιφερειάρχη, εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου, πως το πρόβλημα επιλύθηκε και πλέον η περιοχή δεν πλημμυρίζει, ήρθε η πραγματικότητα να τους διαψεύσει για ακόμη μια φορά. Μετά τις τελευταίες καταστροφές στις παρακάρλιες αγροτικές εκτάσεις, επισκεφτήκαμε την περιοχή και συζητήσαμε με αγρότες και κατοίκους της περιοχής, και αφού μας ενημέρωσαν για το χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την ευρύτερη περιοχή και καταστρέφει τους κόπους και τις παραγωγές τους, μας αναφέρανε πως πολλά από τα προβλήματα θα είχαν επιλυθεί αν είχε γίνει επιτέλους ένας σωστός σχεδιασμός για κάποια άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και διόρθωση των αρχικών αστοχιών. Το παράπονο των κατοίκων αυτών των δημοτικών διαμερισμάτων είναι πως ενώ σχεδόν κάθε χρόνο γίνονται εκτεταμένες ζημιές, ωστόσο, κανείς από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δεν αναλαμβάνει κάποια πρωτοβουλία προκειμένου να επιλυθεί το υπάρχον πρόβλημα».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass