Εννέα έργα 41,3 εκατ. ευρώ για τη Θεσσαλία

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» - ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΕ 21,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΔΙΛΟΦΟ ΚΑΙ ΝΑΡΘΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2022 15:03

Εννέα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 41,3 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια

και τους Δήμους της Θεσσαλίας ενέταξε η Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που συνεδρίασε χθες με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.
Πρόκειται για τα έργα:
-Αξιοποίηση ταμιευτήρων Τ.Κ. Ναρθακίου και Τ.Κ. Διλόφου για τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης των Φαρσάλων, προϋπολογισμού 21.756.190,26 ευρώ.
-Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Τυρνάβου προϋπολογισμού 2.270.000 ευρώ.
 -Προσεισμικός έλεγχος σε σχολικά κτίρια του Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 30.343,18 ευρώ.
-Βελτίωση βατότητας αγροτικής οδοποιίας Δήμου Σκιάθου, προϋπολογισμού 2.738.080 ευρώ.
-Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων Δήμου Φαρκαδόνας, προϋπολογισμού 1.635.266,97 ευρώ.
-Κατασκευή εναλλακτικού αγωγού τροφοδοσίας του Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας από τη Λίμνη Πλαστήρα με κύριο του έργου την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 7.257.903, 27 ευρώ.
-Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου κατανάλωσης και μείωσης διαρροών στα εσωτερικά δίκτυα διανομής νερού του Δήμου Παλαμά, προϋπολογισμού 2.296.709 ευρώ.
- Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική οδοποιία Δήμου Αργιθέας, προϋπολογισμού 2.134.200 ευρώ.
-Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, προϋπολογισμού 1.270.000 ευρώ.
«Ευχαριστώ τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για τη διαχρονικά άριστη συνεργασία που οδηγεί σε έργα με μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα και προστιθέμενη αξία για όλη τη Θεσσαλία. Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, ενέταξε 9 νέα έργα μεταξύ των οποίων τα φράγματα σε Δίλοφο και Ναρθάκι για την ύδρευση των Φαρσάλων, έργα πόσιμου νερού για την Καρδίτσα και τον Παλαμά καθώς και νέα έργα αγροτικής οδοποιίας. Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ενός πολλαπλά χρήσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου που βελτιώνει με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα την καθημερινότητα των πολιτών» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Αναλυτικά τα νέα έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι:Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας:
-Κατασκευή Εναλλακτικού Αγωγού Τροφοδοσίας του Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας από τη Λίμνη Πλαστήρα, προϋπολογισμού 7.257.903,27 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει μία νέα υδροληψία στη λίμνη Πλαστήρα (στην περιοχή της υφιστάμενης υδροληψίας του ΥΗΕ της ΔΕΗ), αγωγό μεταφοράς, αγωγό πτώσης με έργα εκτόνωσης εντός του χώρου των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ, μεταφορά του νερού στην αναρρυθμιστική λίμνη και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας του Συνδέσμου Ύδρευσης.Για Δήμους της Λάρισας:
-Αξιοποίηση ταμιευτήρων Τ.Κ. Ναρθακίου και Τ.Κ. Διλόφου για τις υδρευτικές ανάγκες της πόλης των Φαρσάλων, προϋπολογισμού 21.756.190,26 ευρώ. Το έργο αφορά στην επίλυση των ιδιαίτερα οξυμένων προβλημάτων ύδρευσης στην περιοχή των Φαρσάλων. Περιλαμβάνει:
Υποέργο 1: Κατασκευή φράγματος Διλόφου στη θέση Κακλιτζόρεμα (8.250.000 €).
Υποέργο 2: Κατασκευή φράγματος Ναρθακίου στη θέση Λουτσακόρεμα (6.024.193,55 €).
Υποέργο 3: Έργα μεταφοράς πόσιμου νερού (3.854.838,71 €).
Υποέργο 4: Εγκατάσταση επεξεργασίας νερού (ΕΕΝ) (950.000 €).
Υποέργο 5: Διοικητικό κόστος κατασκευής του έργου (286.158 €).
Υποέργο 6: Απαλλοτριώσεις για την κατασκευή των δύο φραγμάτων (2.141.000 €).
Υποέργο 7: Αρχαιολογικές δαπάνες (250.000 €).
-Ασφαλτόστρωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Τυρνάβου προϋπολογισμού 2.270.000 ευρώ. Αποτελείται από δύο υποέργα:
- ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΑΜΠΕΛΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (650.000 €), που αφορά στην εκτέλεση εργασιών κατασκευής και βελτίωσης δύο τμημάτων του αγροτικού οδικού δικτύου στη Δ.Ε. Αμπελώνα, με συνολικό μήκος που ανέρχεται στα 3.780 μ.
- ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (1.620.000 €), που αφορά στην εκτέλεση εργασιών κατασκευής και βελτίωσης εννέα τμημάτων του αγροτικού οδικού δικτύου στη Δ.Ε. Τυρνάβου, σε συνολικό μήκος που ανέρχεται στα 13.940 μ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
O δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου σε ανάρτησή του, μετά την ένταξη των δύο φραγμάτων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπ. Εσωτερικών, ευχαρίστησε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και σε όσους συνέδραμαν, ώστε να ενταχθούν τα συγκεκριμένα έργα για το υδρευτικό των Φαρσάλων.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: “Είχα πει από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να εμπλακώ με τα κοινά, ότι το μοναδικό μου κίνητρο είναι να αλλάξω όλα αυτά που με ενοχλούσαν ως πολίτη. Σήμερα λοιπόν είναι εκείνη η ημέρα που νιώθω πως οι κόποι μου δικαιώνονται.
Πληροφορήθηκα νωρίτερα (σ.σ. χθες), ότι συνεδρίασε η επιτροπή του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και αποφάσισε την ένταξη του έργου για τη λύση του υδρευτικού των Φαρσάλων, με χρηματοδότηση ύψους 21,8 εκ. ευρώ.
Πρόκειται για την κατασκευή των δύο φραγμάτων σε Δίλοφο και Ναρθάκιο, διυλιστηρίου και αγωγού μεταφοράς του νερού. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε ανακοινώσει αυτό το έργο από τα Φάρσαλα όπου είχε βρεθεί, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, η συμβολή του οποίου υπήρξε κομβική.
Δεν πρέπει βέβαια να παραλείψω να ευχαριστήσω και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον οποίο ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστώ τέλους όλους όσους ακόμη συνέδραμαν, για να φθάσουμε σήμερα σ’ αυτό το ευχάριστο αποτέλεσμα. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!”.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass