Παρά τις δυσκολίες, υλοποιούμε κανονικά το πρόγραμμά μας

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΔ Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ -ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΕΣ - ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2022 21:05

Ρεπορτάζ: Γ. Ρούστας

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους στο τέλος της τετραετίας.

Ο λαός θέλει λύσεις και αποτελέσματα. Δεν θέλει άλλους μαθητευόμενους μάγους, πάνω στο τρακτέρ, οι οποίοι όταν έγιναν εξουσία δεν έκαναν τίποτα από αυτά που έλεγαν. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε άλματα, έκανε πολλά από αυτά που δεν έχουν γίνει εδώ και ολόκληρες δεκαετίες στη χώρα υπό τις δυσκολότερες συνθήκες. Όσον αφορά τη Θεσσαλία, αυτή αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, ιδιαίτερα η Λάρισα που είναι στην καρδιά της Ελλάδας».
Αυτά δήλωσε από το ξενοδοχείο «Διόνυσος» στη Λάρισα, ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στον νομό Λάρισας, η οποία είχε έντονο αγροτικό χρώμα, αλλά και στόχο την περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων μεταξύ κομματικού μηχανισμού και κοινωνίας με τη ΝΔ.
Ο κ. Μαρινάκης, αφού ευχαρίστησε τους βουλευτές του νομού με τους οποίους έχει άψογη συνεργασία, τη νέα διοίκηση της ΔΕΕΠ και των ΔΗΜΤΟ, αλλά και τα απλά στελέχη, ζήτησε απ’ όλους «να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και όλοι μαζί να συνεχίσουν τον αγώνα, ώστε στις επόμενες εκλογές η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι και πάλι αυτοδύναμη».
Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Μαρινάκης «η κυβέρνηση της ΝΔ τηρεί τον λόγο της, είναι συνεπής στις προεκλογικές εξαγγελίες, εφαρμόζει πραγματική κοινωνική πολιτική και προωθεί μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ότι είμαστε δίπλα τους. Τα μεγάλα έργα από μακέτες και σχέδια έχουν γίνει πραγματικότητα και προχωρούν το ένα μετά το άλλο. Ο Πρωθυπουργός εφαρμόζει πλήρως το προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Ο κ. Μαρινάκης, απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση βελτίωσε τις υποδομές στα νοσοκομεία κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες, προχωρά τις μεταρρυθμίσεις στον χώρο της παιδείας, όπου έγιναν προσλήψεις εκπαιδευτικών για να μειωθούν τα κενά στα σχολεία, ενώ αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός ανακοινώνει δέσμη μέτρων για τη στήριξη των νοικοκυριών από την ακρίβεια». Πρόσθεσε δε πως «όσο περισσότερες δυσκολίες προκύπτουν, η κυβέρνηση θα τις αντιμετωπίζει με «όπλο» την αλήθεια. Αυτά που συνέβησαν στην Ελλάδα δεν είχαν συμβεί για δεκαετίες, η διαχείριση ήταν υποδειγματική στο ανθρωπίνως δυνατό, ενώ η κυβέρνηση θα προβεί σε δυναμικές παρεμβάσεις χωρίς όμως κίνδυνο εκτροχιασμού της οικονομίας».

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γραμματέας της ΝΔ άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ενώ σαν κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς, ήρθε μετά από λίγο καιρό από τη θέση της αντιπολίτευσης με περίσσιο θράσος να πουλήσει λαϊκισμό και ψέματα. Ο ελληνικός λαός θέλει αποτέλεσμα και γνωρίζει πως αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

ΤΑ ...ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ
Στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν, μετά την εισήγηση Μαρινάκη -στην κλειστή σύσκεψη στον «Διόνυσο»- κυριάρχησαν οι επισημάνσεις των γαλάζιων συνεταιριστών, οι οποίοι ζήτησαν τα εξής: Να καλυφθεί άμεσα το κενό ενημέρωσης που υπάρχει στον αγροτικό κόσμο για τη νέα ΚΑΠ, με ευθύνη του ΥΠΑΑΤ και να προγραμματιστούν ενημερωτικές συσκέψεις. Να αναβαθμιστούν οι αγροτικοί φορείς που έχει ιδρύσει το κόμμα στη Λάρισα και στη Θεσσαλία και να υπάρξει καλύτερη λειτουργία των αγροτικών θεσμών, ώστε να παρέχεται πληρέστερη ενημέρωση στους παραγωγούς. Να απορροφηθούν, πιθανότατα με έξτρα κονδύλι που θα εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, και οι 1.700 νέοι αγρότες που υπέβαλαν αίτηση στο ομώνυμο πρόγραμμα, σε μία κίνηση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης προς τους νέους, που θέλουν να ασχοληθούν με τη γη.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ, Χρήστος Σουλιώτης, εξέφρασε την απογοήτευση των αγροτών του κάμπου για το γεγονός ότι «παρά τους συνεχείς ανασχηματισμούς, κανείς βουλευτής του νομού δεν συμμετέχει σε κάποιο παραγωγικό υπουργείο», ενώ αναρωτήθηκε γιατί «το κόμμα δεν έχει καλέσει ακόμη τους διοικούντες των μεγάλων συνεταιρισμών του κάμπου, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν αποδείξει τη δυναμική τους, ώστε να ενημερωθούν καλοπροαίρετα και σε ειλικρινή βάση για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Προχωράτε σε συνεχείς αλλαγές προσώπων, π.χ. στις διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, υποσχεθήκατε επιστροφή πετρελαίου σε όλους τους αγρότες, επιτρέπετε να ξεφυτρώνουν στον κάμπο φωτοβολταϊκά πάρκα από εταιρείες, αλλά δεν δίνετε αντίστοιχα κίνητρα να το πράξουν και να επενδύσουν αντίστοιχα και οι Συνεταιρισμοί προς την κατεύθυνση αυτή. Τώρα τελευταία, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τον κίνδυνο της διατροφικής κρίσης έχετε συνειδητοποιήσει την ανάγκη στήριξης του αγροτικού κόσμου. Έστω και τώρα να το πράξετε, δεν είναι αργά, σας πιστεύουμε» κατέληξε ο Χαλκιώτης συνεταιριστής.  Τέθηκαν ακόμη ζητήματα καλύτερων πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, ανάγκης αρδευτικών-αντιπλημμυρικών έργων, ενώ αγρότες και κτηνοτρόφοι ζήτησαν εισοδηματική ενίσχυση για να καλυφθεί το αυξημένο κόστος παραγωγής.


Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ
Το πρόγραμμα των επισκέψεων για τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε νωρίς το πρωί από την Αμφιθέα, όπου επισκέφθηκε την κτηνοτροφική μονάδα των αδελφών Ζιώγα, οι οποίοι εκτρέφουν 20.000 κοτόπουλα και 800 αιγοπρόβατα. Ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Κίσσαβος» Αγιάς, όπου ξεναγήθηκε από τη διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Ζέικο, αλλά και στον Συνεταιρισμό της Σκήτης Ποταμιάς, ο οποίος δραστηριοποιείται σε φρούτα και κάστανα, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Βαγγέλη Μανίκα. Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης επισκέφτηκε το συσκευαστήριο-διαλογητήριο-ψυγείο του κ. Χατζησαλάτα, ενώ στην πλατεία της Αγιάς συναντήθηκε με την τοπική ΔΗΜΤΟ, αλλά και στελέχη της παράταξης μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο. Το μεσημέρι ο κ. Μαρινάκης επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου είχε σύσκεψη με τις διοικήσεις ΠΓΝΛ και ΓΝΛ και ακολούθησε συνάντηση με την Δ.Ε. του ΓEΩTEE – Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ
Ο κ. Μαρινάκης συναντήθηκε και με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον «γαλάζιο» Γραμματέα όλες τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα έργα που έχουν γίνει μετά τον «Ιανό» και φυσικά επανέλαβε την αναγκαιότητα ήπιας μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη θεσσαλική πεδιάδα, τονίζοντας την ανάγκη που υπάρχει για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των έργων.

ΣΤΗ ΝΟΔΕ
Νωρίτερα, ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης βρέθηκε στα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Λάρισας, μαζί με τον αναπληρωτή γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Στέλιο Κονταδάκη. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλ. Σουφλιάς, ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Γουμενόπουλος και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χρ. Μαϊμουλιώτης, συνόδευαν διαρκώς τον κ. Μαρινάκη στις συναντήσεις του στον νομό.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass