Αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις και Ασφάλιση

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ «ΤΑΚΗ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥ» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2022 16:50

Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία «Τάκη Γαργαλιάνου» πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι οικοδόμοι της Λάρισας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία και τα συνδικάτα Οικοδόμων, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για την Ασφάλιση στον κλάδο.


Στις διεκδικήσεις που προτάσσει η Ομοσπονδία Οικοδόμων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων, των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων του κλάδου που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση. Ακόμη διεκδικούν αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, καθως και την άμεση ένταξη των συναφών ειδικοτήτων, όπως γυψοσανιδάδες, ξυλουργοί κ.ά. στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος των Οικοδόμων Δημήτρης Τζιμούλης μιλώντας χθες το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ζήτησε την υπογραφή ΣΣΕ εργασίας, καθώς και καλύτερες συνθήκες εργασίας, ενώ καταδίκασε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Συνάδελφοι, κλιμακώνουμε την πάλη μας με τη σημερινή απεργιακή μας κινητοποίηση σε συνθήκες ιμπεριαλιστικού πολέμου, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την άμεση εμπλοκή της χώρας σε αυτόν, παραχωρώντας γη και ύδωρ στους αμερικανατοϊκούς φονιάδες, αφού η χώρα μας έχει γίνει μια μεγάλη Νατοϊκή Βάση, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων βάζοντας τον λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες και κίνδυνους, με τη βάση στην 110 ΠΜ στη Λάρισα, στο Στεφαναβίκειο στον Βόλο και σε όλη τη χώρα που σε περίπτωση αντιποίνων είμαστε στόχος της Ρωσίας. Οι εξοπλισμοί που κάνουν σε οπλικά συστήματα δεν είναι ενταγμένα στην άμυνα της χώρας αλλά στις ανάγκες του ΝΑΤΟ, είμαστε από τις πρώτες χώρες που στείλαμε όπλα στην Ουκρανία.

ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σκληρά εργαζόμενοι οικοδόμοι, ο ίδιος επισήμανε πως «στον κλάδο μας τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σχετική ανάκαμψη, που όμως αυτή δεν εκφράζεται σε καλύτερα μεροκάματα, ασφάλιση, σε καλύτερες συνθήκες εργασίας, αλλά επικρατούν χαμηλά μεροκάματα, λίγα ένσημα, με τη χαμηλότερη ασφάλιση και πάντα με τις πλάτες του ΕΦΚΑ, τραβηγμένα ωράρια που το διάλειμμα το δουλεύουμε, που το 7ωρο έγινε 8ωρο με το ίδιο μεροκάματο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε χώρους δουλειάς.
Σήμερα όμως είναι ώριμες οι συνθήκες να πιέσουμε την εργοδοσία για την υπογραφή ικανοποιητικής ΚΣΣΕ και φαίνεται ότι θα τα καταφέρουμε, θα είναι μια νίκη του κλάδου μας. Όμως εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δική μας συμμετοχή στον αγώνα, τη συσπείρωση στο Συνδικάτο για κάθε πρόβλημα που μας απασχολεί, μικρό ή μεγάλο, δεν θα μας λύσουν τα προβλήματα οι κυβερνήσεις ή όποια αστική κυβέρνηση είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης, όποιον μανδύα και αν φορέσει για να μας εγκλωβίσει στα στενά πλαίσια του συστήματος».
Ο Δημήτρης Τζιμούλης καταλήγοντας κάλεσε του συναδέλφους του να δώσουν δυναμικό παρών στην απεργιακή κινητοποίηση στις 6 του Απρίλη, ώστε να πάρει πιο γενικά χαρακτηριστικά η πάλη. Η συνέχεια θα δοθεί με τη σύσκεψη του ΕΚΛ στις 22 Μαρτίου στις 6:30 μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο για την προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης στις 6 Απρίλη.
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.
Γ. ΠΕΤΡΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass