Εκπαιδευτική επίσκεψη στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής

Από το Τμήμα «Θρησκευτικού Τουρισμού» του 1ου ΙΕΚ Λάρισας

Δημοσίευση: 04 Απρ 2022 16:24

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στη συνοικία «Ταμπάκικα» Λαρίσης, πραγματοποίησε το Τμήμα Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του 1ου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Λάρισας, στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών που προβλέπει επισκέψεις σε λατρευτικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, εκθέματα, μουσεία, κ.λπ., προκειμένου οι σπουδαστές να αντιληφθούν την ιστορία τους και να συνειδητοποιήσουν την αξία τους, ως πόλους υψηλής έλξης για επισκέπτες θρησκευτικού τουρισμού.


* Τους σπουδαστές και τον εκπαιδευτή του Τμήματος, θεολόγο καθηγητή κ. Χαρ. Ανδρεόπουλο που τους συνόδευε, υποδέχθηκε ο προϊστάμενος του ναού, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Ρατς, ο οποίος και τους ενημέρωσε για το ιστορικό του ναού και τα λατρευτικά στοιχεία του. Ειδικότερα, εστίασε στην ιερά εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία, μετά από όραμα της μοναχής Θεοφανίας που εγκαταβιούσε σε παραεκκλήσιο της Παναγίας Φανερωμένης στα «Ταμπάκικα» και τις εργασίες ανασκαφής που έδωσε εντολή να γίνουν ο τότε Μητροπολίτης Λαρίσης Νεόφυτος (Πετρίδης), βρέθηκε το 1875 σε πυθμένα παρακειμένου μαγγανοπήγαδου και φυλάσσεται μέχρι σήμερα στον ναό, ως ιερά εικόνα της «Ζωοδόχου Πηγής», αποτελώντας πηγή χάριτος και ευλογίας για τους χιλιάδες ευλαβείς προσκυνητές. Επίσης, ο π. Άνθιμος ξενάγησε τους σπουδαστές και στον χώρο του αγιάσματος στη βορειοδυτική πλευρά του υπόγειου ναού (φωτ.), όπου ευρίσκεται η εντοιχισμένη μεγάλη λεκάνη με τον μηχανισμό άντλησης του αγιάσματος από τον βυθό του πηγαδιού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass