Πέθανε ο Γιάννης Διαμαντής

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ * ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΣΤΗ ΡΙΤΣΩΝΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2022 12:07

Μια εμβληματική μορφή της Λάρισας και του δικηγορικού κόσμου, ο ποινικολόγος Γιάννης Διαμαντής, δεν ζει πια ανάμεσά μας. Πέθανε χθες σε ιδιωτική κλινική, σε ηλικία 93 ετών, αφήνοντας έντονη τη σφραγίδα του στα κοινά, τη δικηγορία, την τοπική πολιτική ζωή και τον Πολιτισμό.

Υπήρξε μέγας λάτρης των Τεχνών, επίτιμος πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, από τα ιδρυτικά μέλη του «Θεσσαλικού Θεάτρου», διακεκριμένος δωρητής έργων ζωγραφικής, παράλληλα με την υπερπεντηκονταετή καθημερινή παρουσία του σε όλων των επιπέδων τις δικαστικές αίθουσες, στη Λάρισα, την πρωτεύουσα και αλλού. Έδινε τις συμβουλές του σε νεότερους δικηγόρους, διεκδικούσε με πείσμα και τεκμηρίωση την απόδοση δικαιοσύνης και έχαιρε βαθύτατης εκτίμησης στο δικαστικό σώμα, που το θεωρούσε ως συλλειτουργό του δικηγορικού κόσμου για την εξεύρεση της αλήθειας και την τήρηση του νόμου. Ανέλαβε χιλιάδες ποινικές, κυρίως, υποθέσεις, χειρίστηκε με ευθύνη, ευρεία γνώση και αδιάσειστα ντοκουμέντα τις δικονομικές παραμέτρους τους, ενώ ήταν πάντα παρών στην υπεράσπιση των αδύναμων -είτε ήταν νεολαίοι κομμάτων την εποχή της μεταπολίτευσης είτε πρωταγωνιστές μεγάλων- πολιτικών και άλλων γενικότερου ενδιαφέροντος γεγονότων που έφθασαν στις δικαστικές αίθουσες.
Ως τα τελευταία χρόνια της ζωής του, έδινε καθημερινό «παρών» στην αγορά της πόλης και ως «Νέστορας» της δικηγορίας και της τοπικής πολιτικής ζωής -πάντα με την ευρεία, αδογμάτιστη και ανένταχτη Αριστερά- οι πάντες επιζητούσαν τη συντροφιά και τη σοφία του.
Αφήνει πίσω του τη μονάκριβη κόρη του Ερασμία και τον συνονόματο εγγονό του, ενώ η πολιτική κηδεία του θα γίνει σε ημερομηνία που -ως αργά χθες δεν είχε γίνει γνωστό- τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την επιθυμία του, το σώμα του θα αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass