Ολα έτοιμα για τη Γιορτή Φέτας στην Ελασσόνα

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 8 μ.μ. ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2022 15:07

Επιστρέφει δυναμικά φέτος με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

από αύριο Παρασκευή 23 έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία Ελασσόνα 2022», με στόχο την ανάδειξη του τυριού φέτα, αλλά και του ρόλου της επαρχίας Ελασσόνας ως κατ’ εξοχήν γαλακτοπαραγωγού περιοχής, παραγωγής και εξαγωγής φέτας. Όπως ανακοινώθηκε, τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς.
Στόχος της Γιορτής είναι η διεύρυνση του πελατολογίου και η δημιουργία ισχυρού δικτύου όλων των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης του τυριού φέτας, η ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργειών σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, η ενθάρρυνση νέων επιχειρηματιών, η ανάδειξη του τυριού φέτα ως ΠΟΠ και η προβολή σωστών πρακτικών για την προώθησή του στο εξωτερικό.
Η Γιορτή διοργανώνεται από τον Δήμο Ελασσόνας με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, την ΚΕΔΕ, την ΠΕΔ Θεσσαλίας, την ΕΣΕΕ και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του ΕΟΤ, του Europe Direct και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Θεσσαλίας.
Κατά τη διάρκεια της Πανελλήνιας Γιορτής «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022» θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες, ημερίδες, B2B συναντήσεις, ειδικές και πολιτιστικές - ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Θα λειτουργεί Έκθεση φέτας με προϊόντα τυροκόμων, κτηνοτρόφων & επιχειρήσεων εξοπλισμού και Έκθεση - πωλητήριο φέτας και τοπικών προϊόντων που συνδυάζονται με την φέτα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ
Σε συνέντευξη Τύπου, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα, οι διοργανωτές ανέφεραν τα εξής:  
Κώστας Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας:
Μια μεγάλη γιορτή, μια γιορτή που τιμά τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους, σε μια περιοχή που έχει τη μεγαλύτερη κτηνοτροφική εκμετάλλευση σε όλη τη χώρα. Δήμος Ελασσόνας, Επιμελητήριο και Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και διοργανώνουν μια μεγάλη γιορτή. Συμμετέχουν 40 επιχειρήσεις, υπάρχει πλούσιο, εορταστικό, γαστρονομικό, αλλά και καλλιτεχνικό πρόγραμμα όλες αυτές τις μέρες, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και η ενημέρωση για τους κτηνοτρόφους και για τους παραγωγούς. Είναι μια μεγάλη γιορτή παραγωγής. Καλούμε όλους, όσοι ενδιαφέρονται και θέλουν να γνωρίσουν τη φέτα και τα γαστρονομικά μυστικά της, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις».
Νίκος Γάτσας, δήμαρχος Ελασσόνας:
Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την υποδοχή και τη συνεργασία. Για ακόμα μία φορά ο Δήμος Ελασσόνας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή κι αυτό οφείλεται στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη. Υπάρχει μεγάλη στήριξη στον Δήμο Ελασσόνας για να προβάλλει τα τοπικά του προϊόντα, την τοπική παραγωγή και οικονομία και μέσα σε αυτό το πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας με την Περιφέρεια και με τους υπόλοιπους φορείς, που είναι συνδιοργανωτές της Πανελλήνιας γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία», έχουμε τη χαρά να υποδεχόμαστε πολλούς εκθέτες από τη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι θα έρθουν να γνωρίσουν το τοπικό μας προϊόν, το οποίο είναι και εθνικό προϊόν. Γιατί η φέτα είναι Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης, αλλά και ένα προϊόν που αναγνωρίζεται διεθνώς, και οπωσδήποτε είναι σημαντική η συνεργασία με όλους τους φορείς».
Δημήτρης Παπαλέξης, αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας:
«Μετά από 2 χρόνια απραξίας, επανερχόμαστε με τη Γιορτή Φέτας, ένα μεγάλο event, που πραγματοποιείται ξανά σε μια επιτυχημένη σύμπραξη μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Ελασσόνας και του Επιμελητηρίου. Καλούμε όλο τον κόσμο και τα μέλη του Επιμελητηρίου κυρίως από τον χώρο της γαστρονομίας να προσέλθουν σε αυτήν τη γιορτή. Είναι πολύ σημαντικό η Λάρισα και γενικά η περιοχή μας να καταναλώνει τοπικά προϊόντα, ειδικά όταν πρόκειται για το κορυφαίο, ίσως, ελληνικό εξαγόμενο προϊόν -τη φέτα- και ελπίζουμε ο θεσμός να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, κατακτώντας πανελλαδική προβολή».
Λευτέρης Φουρκιώτης, πρόεδρος Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΕΕ ΟΤΑ ν. Λάρισας:
«Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον δήμαρχο Ελασσόνας, που διοργανώνουν αυτήν τη μεγάλη γιορτή. Η διοργάνωση της Γιορτής είναι το πρώτο μας πιλοτικό εγχείρημα και θεωρούμε ότι θα πάει πολύ καλά καθώς τα μηνύματα που δεχόμαστε είναι άριστα. Θέλω να καλέσω όλους, να πλαισιώσουν τη γιορτή και να απολαύσουν όχι μόνο τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, αλλά και τις ημερίδες που είναι πολύ σημαντικές, γιατί έχουν σχέση τόσο με το προϊόν όσο με τη διαδικασία προβολής, προώθησης και εξαγωγής του».ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου:
Εθελοντική αιμοδοσία, 10.00 - 14.00 Κεντρική πλατεία Ελασσόνας
Elassona Forum: 18.00 - 19.00, Κεντρική πλατεία,
Οι ρίζες της Ελασσόνας: 19.00 - 20.00
Κεντρική πλατεία Ελασσόνας, Τελετή εγκαινίων της Πανελλήνιας Γιορτής 20.00 - 21.00
Συναυλία Ελένης Τσαλιγοπούλου 21.00 - 23.30 πλατεία Λαού
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου
«Ας μάθουμε να δίνουμε αναπνοές» - Μαθήματα Βασικής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, 10.00 - 12.00, Κεντρική πλατεία Ελασσόνας
1η Συνεδρία, 10.00 - 12.00, Αίθουσα Φαρμάκη Ενημερώσου, ανάπτυξε την επιχείρησή σου
2η Συνεδρία, Νέα ΚΑΠ 2023-2027 - Τα σχέδια βελτίωσης ως αναπτυξιακό εργαλείο της ελληνικής κτηνοτροφίας,
3η Συνεδρία, 12.30 - 14.00, Η διασφάλιση και ο έλεγχος των Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντων
4η Συνεδρία, 18.00 - 19.00, Β2Β ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας
«Πειραγμένες» συνταγές; Απρόσμενοι συνδυασμοί;-ΠΟΠ Μαγειρική, 18.00-20.00, Κεντρική πλατεία Ελασσόνας
Εκδηλώσεις χορού, 20.15 - 21.00, Πλατεία Λαού
Συναυλία Κατερίνας Στικούδη, 21.00 - 23.00, πλατεία Λαού
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου
Σεμινάριο: Τα σωστά βήματα για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, 10.00 - 12.00, Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας
Η κουζίνα του Πόντου, 11.00 - 14.00, Κεντρική πλατεία Ελασσόνας
Η Τέχνη συναντά τη Γαστρονομία - Εικαστικό Εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους ζωγράφους, 17.00 - 19.00, Κεντρική πλατεία Ελασσόνας
Παράδοση και χορός, 19.00 - 20.00, Κεντρική πλατεία Ελασσόνας
Συναυλία Τριαντάφυλλου, 21:00 - 23.30, πλατεία Αμπελοκήπων - Συνοικία Βαρόσι.

ΕΠΑΦΕΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΓΙΟΡΤΗ ΦΕΤΑΣ 2022» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς Γεώργιος θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:30 κτηνοτροφική μονάδα της επαρχίας και στις 17:00 θα είναι στα νέα γραφεία της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ελασσόνας επί της οδού Αργοναυτών 9 στον πρώτο όροφο (πάνω από το καφέ Μονοπώλιο).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1