Δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΧΩΡΑ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2022 21:05

«Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για καθυστερήσεις. Η ίδια η ζωή, μας δείχνει ότι το φράγμα στη Μεσοχώρα πρέπει να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και στελέχη της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα.


Αναλυτικότερα για το έργο, ο κ. Αγοραστός ανάφερε ότι: «Επισκεφτήκαμε τον Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας που είναι καθόλα έτοιμος, το φράγμα, τη στέψη και τα ημιτελή έργα στην περιοχή. Συζητήσαμε με τους κατοίκους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θέλει το έργο αλλά και με εκείνους που δεν το θέλουν.
Σήμερα αν το έργο είχε ολοκληρωθεί, η περιοχή θα είχε άλλη εικόνα. Θα είχε πρόοδο, ανάπτυξη, ανοικοδόμηση, τουρισμό, καλύτερο περιβάλλον. Παράλληλα, το κράτος θα εξοικονομούσε ετησίως 120 έως 140 εκατομμύρια ευρώ, γιατί αυτό είναι το κόστος της αγοράς φυσικού αερίου για να παραχθεί ισόποση ενέργεια. Διαπιστώσαμε ότι έχουν γίνει βήματα προόδου.
Η ΔΕΗ προτίθεται να αποζημιώσει τις περιουσίες των κατοίκων με διπλάσια τιμή από την αντικειμενική αξία, ή 30% πάνω από την τρέχουσα τιμή. Πρόκειται να προκαταβάλει το 50% της αποζημίωσης και το υπόλοιπο 50% με την πλήρωση του φράγματος.
Επίσης, στην περιοχή εξελίσσονται εργασίες, τόσο για τη στήριξη των φραγμάτων, όσο και για τη συντήρηση των μηχανημάτων, που είναι βασική παράμετρος για την λειτουργία του έργου.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι η πλήρωση του φράγματος θα γίνει μέχρι το τέλος του 2024.
Αν το ζήτημα είχε λυθεί εδώ και χρόνια, οι Έλληνες θα κερδίζαμε κάθε χρόνο 120 με 140 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μπορούσε το κράτος να διαθέσει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Συνεπώς, δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για καθυστερήσεις. Τα έργα στη Μεσοχώρα χρειάζεται να ολοκληρωθούν ταχύτατα για να παράξουν καθαρή ελληνική ενέργεια, κάνοντας ένα βήμα προς την απεξάρτηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass