Με φράγμα στον Αγιόκαμπο θα αρδευτούν 13.650 στρ.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2022 15:20

Δημοπρατείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το έργο της κατασκευής φράγματος στην περιοχή Αγιόκαμπου του Δήμου Αγιάς. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 19,1 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κατά 75% και από εθνικούς πόρους κατά 25%.


Το φράγμα προβλέπεται να κατασκευαστεί επί του ρέματος Πουρί περίπου 4 χλμ. δυτικά του οικισμού Αγιοκάμπου του Δήμου Αγιάς. Το έργο είναι πολλαπλού σκοπού και αποσκοπεί κατά προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών άρδευσης της πεδιάδας Αγιάς - Ανάβρας, η οποία βρίσκεται ανάντη του ταμιευτήρα, των παρόχθιων περιοχών του ρέματος Πουρί και των παραλιακών περιοχών Αγιοκάμπου, αλλά και στη συνεισφορά νερού για υδρευτικές και για περιβαλλοντικές ανάγκες.
«Ένα έργο πνοής για την επαρχία Αγιάς εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δημοπρατεί την κατασκευή του φράγματος Αγιοκάμπου ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου σε περιοχές της Αγιάς, που εκσυγχρονίζει, εξορθολογίζει και αλλάζει με όρους ποιότητας και βιωσιμότητας τη διαχείριση του νερού σε 13.650 στρέμματα αγροτικής γης.
Ευχαριστώ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον γ.γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη που ικανοποίησαν ένα πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η διαχρονικά άριστη συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς οδηγεί σε διεκδίκηση και έργα με αξία για τους ανθρώπους της παραγωγής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
*Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή φράγματος μέγιστου ύψους 37,50 m. από τη θεμελίωση, με όγκο 550.000 m3, μετωπικό υπερχειλιστή στο δεξί αντέρεισμα και σήραγγα εκτροπής- υδροληψίας επίσης στο δεξί αντέρεισμα. Το φράγμα είναι λιθόρριπτο με κεντρικό αδιαπέραστο πυρήνα, σώματα στήριξης, μεταβατικές ζώνες (φίλτρο-στραγγιστήριο) και ζώνες προστασίας ανάντη και κατάντη πρανών. Επίσης, θα κατασκευαστούν το συγκοινωνιακό έργο ανύψωσης της οδού Αγιάς – Παραλίας Αγιόκαμπου και η αγροτική/δασική παραλίμνια οδός, η οποία αποτελείται από δύο τμήματα μήκους 4.693,82m και 1.757,07m αντίστοιχα, τα οποία συνδέονται με τμήμα τα υπαρχόντων ή άλλων μελετώμενων οδών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass