Παραπέμπεται για βιασμό...

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ, ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ, ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ - ΜΗΝΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2022 21:01

Κατηγορούμενος για δύο βαρύτατα αδικήματα, αυτό του βιασμού, αλλά και

της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, παραπέμπεται -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»-, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, ένας 62χρονος και πρώην στέλεχος Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που εδρεύει στη Λάρισα. Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος, όπως είναι γνωστό, με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκ. Κεραμέως, παύθηκε των καθηκόντων του στις 16 Νοεμβρίου 2021, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης έπειτα από τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του μία 45χρονη και υφισταμένη του, καθηγήτρια, με την οποία υπηρετούσαν στην ίδια Υπηρεσία. Ο 62χρονος θα παραπεμφθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για να δικαστεί για τα δύο σε βάρος του αδικήματα, που φέρεται να έλαβαν χώρα στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, στα παράλια του Αγιοκάμπου, όπου είχε μεταβεί με το αυτοκίνητό του με την άλλοτε συνεργάτιδά του.
Το Βούλευμα -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- αποδέχεται την εισαγγελική πρόταση και παραπέμπει τον 62χρονο να δικαστεί ως υπαίτιο και για τις δύο πράξεις, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να προσδιοριστεί σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή αργότερα. Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν η 45χρονη καθηγήτρια μήνυσε τον Οκτώβριο του 2021 τον 62χρονο προϊστάμενό της, καταγγέλλοντας ότι το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2021, και ενώ είχαν βγει για νυχτερινή διασκέδαση στον Αγιόκαμπο, εκείνος την εξανάγκασε με σωματική βία σε επιχείρηση και ανοχή γενετήσιων πράξεων μέσα στο αυτοκίνητό του, προσβάλλοντας έτσι τη γενετήσια αξιοπρέπειά της. Ο 62χρονος και η 45χρονη, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του πρώην στελέχους, ο οποίος με τη φυσική του δύναμη έκαμψε την αντίσταση της καθηγήτριας και προχώρησε σε πράξεις που αναλυτικά περιγράφονταν και στη μηνυτήρια αναφορά.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης των όσων κατήγγειλε η 45χρονη διενεργήθηκε εργαστηριακός έλεγχος στο φόρεμά της από το Τμήμα Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Φόρεμα στο οποίο ανιχνεύτηκε βιολογικό υλικό που ταυτίστηκε με γενετικό υλικό του κατηγορούμενου, στοιχείο που επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς για τις γενετήσιες πράξεις. Σημειώνεται πως ο 62χρονος «αρνείται την οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά εις βάρος της καταγγελλούσης», όπως είχε υπογραμμίσει με δήλωση ο συνήγορός του, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ακραία συκοφάντηση».
Να διευκρινιστεί τέλος ότι το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας διατηρεί την ισχύ των περιοριστικών όρων (απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα) που είχαν επιβληθεί σε βάρος του 62χρονου με διάταξη της Γ’ Ανακρίτριας μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass