Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Νοε 2022 15:05

Εκλογές στον Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων

ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Μετά το πέρας της τριετούς θητείας του Δ.Σ. του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων

Ν. Λάρισας δρομολογείται η διενέργεια αρχαιρεσιών που αφορούν στην εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Οι εκλογές θα γίνουν την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και ώρα από 21:00 έως 23:00 στο Επιμελητήριο Λάρισας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Συνδέσμου, «καλούνται όλα τα μέλη του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Ν. Λάρισας να συμμετέχουν στην ψηφοφορία ανάδειξης νέου Δ.Σ., αλλά και να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για μια θέση στο νέο Δ.Σ., που σήμερα έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ από στελέχη με νέες ιδέες, ικανότητες, δύναμη και θέληση για σημαντικά επιτεύγματα. Για όσους/-ες επιθυμούν να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους για μια θέση στο νέο Δ.Σ., παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν μέχρι μεθαύριο Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 με τον πρόεδρο, Γρηγόρη Λάβδα».

 

Ημερίδα του ΣΟΕΔ για τη βία στην οικογένεια
Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στη Λάρισα, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πασαρέλα (2ος όροφος) απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο. Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Ενδοοικογενειακή Βία, Αντιμετώπιση - Ψυχολογική Στήριξη», με ομιλήτριες δύο εξαίρετες ψυχολόγους, την κ. Λωρίτη Θεοδώρα - Νικολέτα και την κ. Λόλα Ζωή, που θα μεταφέρουν στο ακροατήριο τις επιστημονικές τους γνώσεις, έτσι ώστε να αισθάνονται πιο ασφαλείς εάν κάποια στιγμή το συγκεκριμένο πρόβλημα χτυπήσει τη δική τους πόρτα. Την ημερίδα θα συντονίσει ο αντιπρόεδρος του σωματείου, κ. Θωμάς Ντιντιός.

 

«Δεν θα δεχτούμε μαθητές να μένουν αβοήθητοι»

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 23ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Για τη μη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών μαθητή του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας από εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής-Παράλληλη Στήριξη, διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας στην οποία επισημαίνει τα εξής: «Η διαμαρτυρία του Συλλόγου προέκυψε μετά από τις συνεχόμενες τροποποιήσεις τοποθέτησης εκπαιδευτικού στη σχολική μονάδα. Συγκεκριμένα, σε διάστημα ενός μήνα, η Α/θμια Εκπαίδευση Λάρισας προχώρησε από τη μερική κάλυψη, στην πλήρη κάλυψη και στη συνέχεια με την τελευταία απόφασή της να καταλήξει στη μερική κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών συγκεκριμένου μαθητή του σχολείου.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο μαθητής του σχολείου να μην έχει πλήρη στήριξη από εκπαιδευτικό της Ειδικής Αγωγής και κατά συνέπεια να μην ακολουθεί την εφαρμογή εξατομικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος. Επιπλέον, η ελλιπής υποστήριξη του μαθητή εντείνει τις δυσκολίες κοινωνικής προσαρμογής του στο σχολικό περιβάλλον και λειτουργεί αρνητικά ως προς τη συναναστροφή του με τους συμμαθητές του. Τέτοιου είδους ενέργειες παραβιάζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και αναστατώνουν την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου με προβλήματα που δημιουργούνται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Επιπροσθέτως επισημαίνουμε ότι κατά το προηγούμενο σχολικό έτος οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του συγκεκριμένου μαθητή δεν καλύφθηκαν καθόλου από εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, παρόλο που από τον Ιανουάριο του 2022 οι ανάγκες του μαθητή διαγνώστηκαν από επίσημο φορέα. Δεν θα δεχτούμε μαθητές του σχολείου μας να μένουν αβοήθητοι και να οδηγούνται οι οικογένειές τους σε απελπισία, απογοήτευση και αδιέξοδο. Διεκδικούμε και θα αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας. Η Διεύθυνση της Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας έχει υποχρέωση να ζητήσει από το Υ.ΠΑΙ.Θ. την πρόσληψη εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του συγκεκριμένου μαθητή του σχολείου μας, αλλά και κάθε μαθητή που χρειάζεται εκπαιδευτική υποστήριξη».

 

 Στον εισαγγελέα για ενδοοικογενειακή βία
ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Συνελήφθη προχθές, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς, 42χρονος Αλβανός, κάτοικος Αετολόφου, ο οποίος καταγγέλθηκε από την 37χρονη σύζυγό του για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι ο σύζυγός της, αντιδρώντας πάνω σε μεταξύ τους συζήτηση, χειροδίκησε και πιάνοντάς την από τα μαλλιά τη χτύπησε σε τοίχο του σπιτιού τους. Το όλο σκηνικό έγινε μπροστά στα δύο τους παιδιά. Το ένα μάλιστα επιχείρησε να την προστατέψει, αλλά ο εκτός εαυτού σύζυγος το χτύπησε κι αυτό. Ο 42χρονος οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα.

 

81χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του

Πέφτοντας στο κενό από το μπαλκόνι του 2ου ορόφου του σπιτιού του, στο κέντρο της Λάρισας, έβαλε τέλος στη ζωή του, στις 04.45 χθες τα ξημερώματα, ένας 81χρονος Λαρισαίος. Τον 81χρονο βρήκε νεκρό στον δρόμο διερχόμενος συμπολίτης. Το Αστυνομικό Τμήμα της Λάρισας απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, ενώ παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έκθεση.

 

Ορίστηκε δικάσιμος στο ΣτΕ για το φράγμα Μεσοχώρας

Στο E’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εκδικαστεί, την 1η Φεβρουαρίου 2023, η προσφυγή που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Κατακλυζομένων Μεσοχώρας, “Ο ΑΧΕΛΩΟΣ”, κατά της νέας Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η προσφυγή κατατέθηκε από τον Σύνδεσμο στο ΣτΕ στις 7 Φεβρουαρίου του 2022.


Το πρόγραμμα των σημερινών ελέγχων για κορονοϊό

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας. Αναλυτικότερα. το πρόγραμμα των ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού για σήμερα Τετάρτη στον Νομό Λάρισας έχει ως εξής: 09:00-15:00 στο Δημαρχείο, 09:00-20:00 στον ΟΣΕ, 09:00-15:00 στον Μύλο του Παππά, 09:00-14:00 στο ΚΑΠΗ Ελασσόνας, 09:00-12:00 στο ΚΕΠ Μακρυχωρίου, 12:30-14:30 στο Περιφερειακό Ιατρείο Ελάτειας.


Μόνο απόγευμα η αποκομιδή απορριμμάτων στον Αμπελώνα
Από το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Τυρνάβου ανακοινώνεται ότι προσωρινά και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, η αποκομιδή απορριμμάτων στην πόλη του Αμπελώνα θα πραγματοποιείται απογευματινές ώρες, λόγω μηχανικής βλάβης σε απορριμματοφόρο όχημα.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass