«Στη χώρα του Μισένι»

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΡΑΠΚΟΥΛΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣTΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2023 13:00

Το βιβλίο της κ. Μαρίας Αράπκουλε, με τίτλο «Στη χώρα του Μισένι», παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με τον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο «Πορεία Αγάπης».
Η εκδήλωση που έγινε προχθές στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας περιελάμβανε την παρουσίαση του βιβλίου της κ. Αράπκουλε από τον συγγραφέα σκηνοθέτη Βαγγέλη Κολώνα και προβολή οπτικοακουστικού υλικού της ιεραποστολής στην Τανζανία από τη δικηγόρο Ελένη Μαντράτζη, με τίτλο «Αποστολή στην Μπουκόμπα Δυτικής Τανζανίας. Απομνημονεύματα».


Όπως, μεταξύ άλλων, τόνισε η κ. Αράπκουλε, «στη χώρα αυτή του Μισένι τη φτωχή που κυλά ήρεμα η ζωή μ’ έναν ξενομερίτη με μπλε μάτια που δουλεύει σκληρά, που καλλιεργεί, που ενδυναμώνει και μορφοποιεί τον τόπο και τους ανθρώπους μ’ έναν τρόπο ξεχωριστό, αυτόν που διδάχτηκε από τον Χριστό και σμίγει με τον Θεό!
Παντού σήμερα είναι δύσκολη η ζωή, αλλά ένα παραπάνω σε αυτήν τη χώρα, που για να καρποφορήσει κάτι ζητά όλον τον αγιασμένο ιδρώτα του νουφαρένιου ρασοφόρου μας, όλη τη δική του λαβίδα Αγάπης.
Σε αυτό ειδικά το παραμύθι σήκωσα τα χέρια και ζύμωσα με λέξεις αλήθειας ένα πρόσφορο για να χαριστεί στους ανθρώπους της Μπουκόμπα και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. Στα παιδιά που εκτός από την αγκαλιά του ξενομερίτη διακόνου π. Χρυσόστομου έχουν ανάγκη και τη δική μας αγκαλιά. Τα παιδιά όλου του κόσμου είναι και δικά μας και θέλουν την αγάπη, την αλληλεγγύη ή την αγκαλιά μας, όπως θέλετε πείτε το, η ουσία δεν αλλάζει!
Έγραψα και αυτό το παραμύθι της αλληλεγγύης, γιατί μου φαίνεται άδικο βάσει της συνείδησής μου και της ευαισθησίας μου να ζούμε όπως ζούμε, τη στιγμή που άλλοι άνθρωποι δεν έχουν τ’ απαραίτητα, ενώ εμείς έχουμε τόσα περιττά μέσα στην ίδια εκκλησία και όταν λέω εκκλησία εννοώ το σύνολο των πιστών. Ό,τι έρχεται στη γη, ό,τι πιάνουν ή γράφουν τα χέρια μας, ο Θεός είναι μέσα του» τόνισε η συγγραφέας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λάρισας π. Στέφανος Γιάνναρος, ο επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος (Μαϊδώνης) και o πρόεδρος της «Πορείας Αγάπης» Σωτήριος Μουτζούρης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
PROCREDIT BANK
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1