Κ. Αγοραστός: Στο νέο ΠΑΑ το Φράγμα Δελερίων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2023 13:05

«Tο Φράγμα Δελερίων πρόκειται να ενταχθεί στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό συμφωνήσαμε, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υδάτων Δημήτρη Παπαγιαννίδη».


Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, απαντώντας στην Ερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή που κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας.
Οι σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ. ρωτούσαν «αν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του Φράγματος Δελερίων και αν υπάρχει ΜΠΕ, γιατί δεν προχώρησε τόσα χρόνια η δημοπράτηση και κατασκευή του Φράγματος Δελερίων και αν σκοπεύει να το κατασκευάσει η ίδια και μέσω ποιου χρηματοδοτικού προγράμματος θα γίνει αυτό».
Ο Κ. Αγοραστός, κάνοντας μία ιστορική αναδρομή στο έργο, ανέφερε ότι «η αρχική μελέτη από την τότε Νομαρχία Λάρισας ξεκίνησε το 2006 και ολοκληρώθηκε το 2013. Η Περιφέρεια, λόγω αυξημένου προϋπολογισμού (πάνω από 2,2 εκατ. ευρώ), δεν μπορούσε να το εντάξει σε κάποιο δικό της πρόγραμμα, ενώ το προηγούμενο ΠΑΑ είχε ολοκληρωθεί. Βούληση της κυβέρνησης, όπως αποδείχτηκε και από τη συνάντηση που είχα με τον κ. Παπαγιαννίδη, είναι να το εντάξει στο νέο ΠΑΑ, όπως και τα Φράγματα του Μπελμά Αγιάς, Δελερίων Τυρνάβου, Νεοχωρίτη Τρικάλων, ενώ γίνεται προσπάθεια ένταξης και του Φράγματος Τιτάνων. Στη συνέχεια, ο κ. Αγοραστός υπενθύμισε τα συνολικά 17 νέα αρδευτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 28.125.793 ευρώ που εντάσσονται στο σημερινό Πρόγραμμα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Λίγο πριν την έναρξη συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. Τάσος Τσιαπλές επανέφερε το αίτημα στήριξής του, χωρίς υπαινιγμούς από το Περιφερειακό Συμβούλιο στη δικαστική διένεξη που έχει με την περιφερειακή σύμβουλο Μαρία Μπίλλη, η οποία τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση. Όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, στις τοποθετήσεις τους υποστήριξαν ότι «δεν πρέπει να υπάρχει ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης», με τον Δημήτρη Κουρέτα να προσθέτει ότι «απαιτείται ταυτόχρονα και πολιτικός πολιτισμός στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου και να αποφεύγονται διχαστικές αναφορές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass