Οργή και ένα μεγάλο «γιατί»...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2023 15:10

«Περίσσεψε» η θλίψη, ο πόνος, ο θυμός, η οργή και ένα απέραντο «γιατί;» για την τραγωδία των Τεμπών, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε μέσα σε ατμόσφαιρα «βουβής» συγκίνησης στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, με πρωτοβουλία Πολιτιστικών και Αγροτικών Συλλόγων, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και του Σωματείου Οικοδόμων της περιοχής.

Η εκδήλωση άρχισε με το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Σχήμα της απουσίας», που απέδωσε η εκπαιδευτικός - πρόεδρος του «Δικτύου Καλλιτεχνών - Επιστημόνων επαρχίας Ελασσόνας» Ελένη Μπλιούμη, ενώ στη συνέχεια στο «βήμα» βρέθηκαν με τη σειρά, εκ μέρους του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης η Ελευθερία Χήρα, εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων - Κηδεμόνων η Στέλλα Πακάκη, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας Παναγιώτης Νούσιας και η μαθήτρια Σταματία Θάνου.
Οι ομιλητές έκαναν λόγο για «εγκληματικές ευθύνες της πολιτείας, που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες αθώα θύματα, από τη σύγκρουση των δύο τρένων», ζητώντας «να βγουν όλα στο φως» και να φανεί η πραγματική αλήθεια. «Τα λάθη και οι παραλείψεις είναι διαχρονικά, είναι πολλοί οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, και δεν πρέπει να επικεντρωθούν οι ευθύνες μόνο στον σταθμάρχη εκείνης της μοιραίας στιγμής». «Καμία συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών! Το χρωστάμε, στα θύματα, στις οικογένειές τους, σε όλους μας…». «Να δοθεί όλη η απαραίτητη βοήθεια στους τραυματίες και στις οικογένειές τους», υποστήριξαν με νόημα. Η λιτή νυχτερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, όπου έδωσαν το «παρών» φορείς της περιοχής και αυτοδιοικητικοί, ολοκληρώθηκε με «σιγή ενός λεπτού» στη μνήμη των αθώων θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass