Αγωνία Λαρισαίων για τα φετινά ποτίσματα

ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ: ΑΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΕΒ ΤΑΥΡΩΠΟΥ

Δημοσίευση: 22 Απρ 2023 13:44

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στους αρδευτές του Νομού Λάρισας το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» για την απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Κ. Τζανακούλη, να αναθέσει, για τη φετινή αρδευτική περίοδο, τη διαχείριση των νερών της λίμνης Πλαστήρα στον ΤΟΕΒ

Ταυρωπού.
Κι αυτό γιατί υπάρχει η εκτίμηση ότι λόγω των μειωμένων αποθεμάτων νερού που παρατηρείται φέτος στη λίμνη Πλαστήρα, η διοίκηση του ΤΟΕΒ Ταυρωπού θα επιχειρήσει να διασφαλίσει πρωτίστως τις αρδευτικές ανάγκες του Νομού Καρδίτσας, στον οποίο δραστηριοποιείται και εδράζεται και δευτερεύοντος του Νομού Λάρισας.
Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του ΤΟΕΒ Πηνειού, Δημήτρη Τσιουρή: «Προσωπικά θεωρώ ότι η απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Κ. Τζανακούλη, είναι άστοχη και άκαιρη. Άστοχη, γιατί δεν αλλάζεις μία πετυχημένη πολιτική, η οποία ακολουθείται τα τελευταία χρόνια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που είχε την ευθύνη διαχείρισης των υδάτων, με την οποία δεν προέκυπτε κανένα πρόβλημα, αφού και στους δύο νομούς υπήρχε ισονομία, ισοπολιτεία και ένας συντονισμός. Εάν για οποιονδήποτε λόγο έπρεπε να φύγει η αρμοδιότητα αυτή από την Περιφέρεια, θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας διαχείρισης υδάτων της λίμνης Πλαστήρα και όχι να ανατεθεί στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού, με όλο τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφω για τη διοίκησή της. Ταυτόχρονα, η απόφαση είναι άκαιρη, διότι ακυρώνει την ουσία της προγραμματισμένης για την Τρίτη σύσκεψη. Τι θα συζητήσουμε την Τρίτη, τα προαποφασισμένα; Μας αιφνιδίασαν δυσάρεστα. Έστω και την ύστατη στιγμή ας επικρατήσει η λογική».
Ο Γ. ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου Γιάννη Κουκούτση: «Σίγουρα η διαχείριση των νερών της λίμνης Πλαστήρα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δημιουργούσε όλα αυτά τα χρόνια μία σιγουριά ότι όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα με το νερό θα βρίσκαμε μια λύση. Υπήρχε ένας συντονισμός, μία σφαιρική αντίληψη των αρδευτικών αναγκών όλων των δικτύων, ενώ το κύρος της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού βοηθούσε σε άνωθεν παρεμβάσεις όταν αυτές χρειάζονταν, π.χ. βλέπε ΔΕΗ. Σίγουρα οποιεσδήποτε αλλαγές σε μία δύσκολη περίοδο, όπως προδιαγράφεται η φετινή με την ανομβρία που κυριαρχεί, εμπεριέχει πολλά ρίσκα. Περιμένουμε τη σύσκεψη της Τρίτης για να ακούσουμε το σκεπτικό και τον σχεδιασμό της Αποκεντρωμένης. Θεωρώ ότι με διάλογο και καλή πίστη θα διαχειριστούμε επιτυχώς μία ακόμα δύσκολη αρδευτική χρόνια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass