«Μπήκε το νερό στο αυλάκι» για το φράγμα Σκοπιάς

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2023 13:27

Τη Σκοπιά Φαρσάλων επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όπου συναντήθηκε με κατοίκους της ορεινής κοινότητας και συζήτησε μαζί τους ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.


Ο κοινοτάρχης Σκοπιάς Ηλίας Τσούτσος, καλωσορίζοντας τον Περιφερειάρχη τον ευχαρίστησε για το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη Σκοπιά και συνολικά για την επαρχία Φαρσάλων και ευχήθηκε αυτή η αποτελεσματική συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον, επ’ ωφελεία των κατοίκων της υπαίθρου.
Ο Κώστας Αγοραστός ενημέρωσε τους κατοίκους της Σκοπιάς για το σημαντικό έργο που πρόκειται να κατασκευαστεί και να αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή το φράγμα Σκοπιάς, και πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Το φράγμα Σκοπιάς είναι έργο προστιθέμενης αξίας για τη χώρα και έρχεται σε μία κατάλληλη εποχή, καθώς η κλιματική κρίση δημιουργεί προβλήματα και ερημοποίηση. Κι ενώ για το έργο μιλούσαν όλοι, αλλά δεν προχωρούσε, χρειάστηκε μετά τον Ιανό να συνεργαστούμε με την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε την πολιτική βούληση να μπει …το νερό στο αυλάκι.
Στο συγκεκριμένο έργο, η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτών είναι μονόδρομος. Έχουν ήδη προκριθεί τρεις εταιρείες στη β’ φάση του διαγωνισμού, προχωρά η αξιολόγηση κι ο ανάδοχος θα καταθέσει τη μελέτη για χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του φράγματος. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 230 εκατομμυρίων, πρόκειται να αρδεύει πεδινές περιοχές οι οποίες ανήκουν στον ΤΟΕΒ Φαρσάλων Π.Ε. Λάρισας και στους ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδας και Τιτανίου Π.Ε. Καρδίτσας, συνολικής έκτασης 107.500 στρεμμάτων καθαρής γεωργικής γης και να υδρεύει την πόλη των Φαρσάλων και 31 οικισμούς της επαρχίας».
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στα 107 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 470 εκατομμυρίων ευρώ που ολοκληρώθηκαν και εξελίσσονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην επαρχία Φαρσάλων, με πιο πρόσφατες τις νέες συμβάσεις που υπέγραψε για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο τμήμα Λόφος-Πολυνέρι-Σταυρός μήκους 9 χλμ. και Δέντρα-Ναρθάκι-Άγιος Αντώνιος-Δεντροχώρι-Σκοπιά-Πλάτανος μήκους 18 χλμ. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της Σκοπιάς ζήτησαν την παρέμβαση του Περιφερειάρχη προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα πληρωμής των δικαιούχων από τη δάσωση γαιών και να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας για την ασφαλέστερη πρόσβαση στα ποιμνιοστάσια του χωριού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass