Συμπίπτουν ιατροδικαστής - αστυνομικός

«ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ» ΕΚΠΥΡΣΟΚΡΟΤΗΣΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Ο 20ΧΡΟΝΟΣ, ΑΟΠΛΟΣ ΣΥΡΙΟΣ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2023 14:14

Με την εκδοχή του 45χρονου αστυνομικού ότι το υπηρεσιακό του περίστροφο

εκπυρσοκρότησε από λάθος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 20χρονος Σύριος, φαίνεται να συνάδει η εξέταση που διενήργησε προχθές βράδυ ο ιατροδικαστής Λάρισας, Χρ. Κραβαρίτης.
Όπως είναι γνωστό, ο 20χρονος άοπλος έπεσε νεκρός το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου έχοντας βληθεί μια φορά από κοντινή απόσταση από τον 45χρονο αστυνομικό, ενώ προσπαθούσε πεζός να διαφύγει της σύλληψης.
Είχε προηγηθεί καταδίωξη στην Εθνική Οδό, σε παράδρομους και χωριά του Δήμου Κιλελέρ, με το κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 20χρονος, έπειτα από τροχαίο ατύχημα, να καταλήγει σε αυλή μονοκατοικίας (φωτ.) στο Μοσχοχώρι του Δήμου Κιλελέρ. Όταν οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον 20χρονο στο πίσω μέρος του σπιτιού, και ενώ προσπαθούσε να διαφύγει, ο 45χρονος αστυνομικός κατά τη δική του εκδοχή «σκόνταψε» στον φράχτη του κήπου και κρατώντας το υπηρεσιακό του περίστροφο, αυτό εκπυρσοκρότησε.
Ο 20χρονος εξέπνευσε προτού φτάσουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, ενώ σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά χθες, μετά και την ιατροδικαστική εξέταση, ο 20χρονος δέχτηκε μία σφαίρα «υπό γωνία», δεν ήταν δηλαδή μια ευθεία βολή η οποία θα δήλωνε πρόθεση του αστυνομικού.
Η σφαίρα εισήλθε κάτω από την αριστερή μασχάλη και εξήλθε από τη δεξιά μασχάλη προκαλώντας ένα διαμπερές θανατηφόρο τραύμα που προσέβαλε ζωτικά όργανα (ρήξη πνευμόνων κ.λπ.) προκαλώντας εσωτερική αιμορραγία, με αποτέλεσμα ο 20χρονος, λίγο αργότερα, να χάσει τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ο οποίος προχθές Κυριακή παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο του 20χρονου με διερευνώμενο αδίκημα -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- την ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο Εισαγγελέας δεν απήγγειλε ακόμη κατηγορία σε βάρος του αστυνομικού αναμένοντας να συμπληρωθεί η δικογραφία με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και στο πλαίσιο αυτό ο 45χρονος αφέθηκε ελεύθερος.                   Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass