Στοχευμένη, νέα επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΡΕΝΑΣ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2023 14:12
Από την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων  την περασμένη εβδομάδα στο Πρωτοδικείο Λάρισας Από την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων την περασμένη εβδομάδα στο Πρωτοδικείο Λάρισας

Εγκρίθηκε χθες από την πρόεδρο Πρωτοδικών Λάρισας, νέο αίτημα της υποψήφιας

βουλευτή και πρώτης επιλαχούσας στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον νομό Λάρισας, Ρένας Καραλαριώτου, για επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων. Με βάση το νέο αίτημα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», θα γίνει στοχευμένη επανακαταμέτρηση σε συνολικά 35 συνολικά εκλογικούς σάκους που αφορούν 17 εκλογικά τμήματα της Λάρισας, 3 τμήματα της Ελασσόνας, 1 τμήμα του Κιλελέρ, 2 τμήματα των Φαρσάλων και 13 εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών από όλη την Ελλάδα.
Όπως είναι γνωστό, η κ. Καραλαριώτου είχε ζητήσει και έγινε την περασμένη εβδομάδα επανακαταμέτρηση των ψήφων που πήρε το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ» στον νομό Λάρισας στις τελευταίες εθνικές εκλογές, της 25ης Ιουνίου, όπως και την επανακαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων στον νομό.
Η διαδικασία θα επαναληφθεί σήμερα, με υπαλλήλους του Πρωτοδικείου Λάρισας και συνεργάτες της κ. Καραλαριώτου να ελέγχουν εκ νέου τα ψηφοδέλτια, με τη διαδικασία να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί ενδεχομένως και σήμερα με αφορμή και τον μικρό αριθμό των σάκων που θα ελεγχθούν εκ νέου.
Σημειώνεται ότι κατά την επανακαταμέτρηση της περασμένης εβδομάδας, οι εκπρόσωποι του κόμματος ΝΙΚΗ, αποχώρησαν νωρίτερα των εκπροσώπων της κ. Καραλαριώτου ενισχύοντας την εκτίμηση ότι δεν προέκυψαν ικανά στοιχεία (σ.σ. μεγάλος αριθμός άκυρων ψηφοδελτίων για παράδειγμα) σε βαθμό μάλιστα που να μεταβάλουν την κατανομή των εδρών και δη προς όφελος της ΝΔ αυξάνοντας κατά μία τις έδρες στον νομό Λάρισας σε βάρος της ΝΙΚΗΣ, η οποία -κατά ένα σενάριο- σε περίπτωση απώλειας της βουλευτικής έδρας στον νομό Λάρισας θα την καταλάμβανε σε άλλο νομό. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», βρέθηκαν ορισμένα επιπλέον άκυρα, όπως για παράδειγμα, ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ το οποίο είχε (σ.σ. άγνωστο γιατί) καταχωρηθεί ως έγκυρο, ενώ αφορούσε την εκλογική περιφέρεια της Μαγνησίας αντί της Λάρισας.
Μετά και τη σημερινή, δεύτερη και στοχευμένη επανακαταμέτρηση, η κ. Καραλαριώτου θα καθορίσει τη στάση της, εξετάζοντας το ενδεχόμενο προσφυγής στον Άρειο Πάγο ως το μόνο αρμόδιο πλέον δικαστήριο (ειδικό Τμήμα) προκειμένου να προσβάλει την απόφαση που αφορά τα έγκυρα ψηφοδέλτια που έλαβε η ΝΙΚΗ στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass