Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Νοε 2023 13:40

Διανομή τροφίμων στη Λάρισα

*Αύριο Τρίτη 14 Νοεμβρίου

Διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής -ΤΕΒΑ», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Νοεμβρίου και την Τετάρτη15 Νοεμβρίου, τις ώρες 09:00-14:00, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας. Η ενημέρωση των δικαιούχων θα γίνει με γραπτό μήνυμα (SMS) στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άτομα και οικογένειες, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Στη συγκεκριμένη διανομή, για τον Δήμο Λαρισαίων, ωφελούμενα είναι 813 νοικοκυριά με 2-7 μέλη. Θα διανεμηθούν, ξηρά, νωπά και προϊόντα Β.Υ.Σ. (απορρυπαντικά κ.λπ.). Τα εν λόγω προϊόντα θα διανέμονται συσκευασμένα σε κιβώτια με ειδική σήμανση του προγράμματος. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΕΕΕ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από αρμόδια Αρχή. Όταν η εξουσιοδότηση δε φέρει το γνήσιο της υπογραφής απαιτείται επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας, ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

 

 

Ελεύθερος 17χρονος που τραυμάτισε συνομήλικό του

*Με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον Ανακριτή ο 17χρονος μαθητής που τραυμάτισε συνομήλικό του στον αύλειο χώρο, του 4ου Λυκείου Λάρισας.
Ο 17χρονος δράστης αρνήθηκε την κατηγορία, όπως και την ύπαρξη μαχαιριού, δηλώνοντας ότι πήγε στο ραντεβού με τον συνομήλικό του προκειμένου να δώσουν αμοιβαίες εξηγήσεις έπειτα από καβγά τους τις προηγούμενες ημέρες, επειδή ο 17χρονος παθών δήλωσε ακόλουθος («follower») σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κοπέλας προκαλώντας την αντίδραση του κατηγορουμένου. Όπως είναι γνωστό, τα δύο παιδιά βρέθηκαν προχθές βράδυ στην αυλή του Λυκείου αλλά κάτω από συνθήκες που ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ο δράστης, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα του θύματος, τον χτύπησε - ενώ του είχε γυρίσει την πλάτη - με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, προκαλώντας ένα βαθύ τραύμα στο πόδι του και ειδικότερα στην περιοχή του πάνω μέρους του αριστερού οπίσθιου μηριαίου. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου απαιτήθηκε από τους γιατρούς να χρησιμοποιηθούν ράμματα για να επουλώσουν το τραύμα, ενώ καθώς είχε γυρισμένη την πλάτη στον δράστη δεν γνωρίζει εάν τον τραυμάτισε με μαχαίρι ή με κατσαβίδι ή με κάποιο άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Ο 17χρονος δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας μετά την καταγγελία του συμβάντος στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο.           

Β.Κ.

 

Ημερίδα του Ινστιτούτου ΕΝΑ για τις πλημμύρες

Θα γίνει στο «Χατζηγιάννειο» την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου

Το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ διοργανώνει την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, στις 18:30 στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας, ημερίδα με θέμα «Η Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες: Μια πρώτη αποτίμηση». Το πρόγραμμα της ημερίδας με τις θεματικές ενότητες, έχει ως εξής:
* Εισαγωγή | Παναγιώτης Σκευοφύλαξ, Γενικός Διευθυντής ΕΝΑ.
* Το μετεωρολογικό φαινόμενο|, Κώστας Λαγουβάρδος, Μετεωρολόγος Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών - Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΝΑ.
* Επιπτώσεις στη φυτική παραγωγή|, Δημήτρης Σταυρίδης, Αναπληρωτής Διευθυντής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας.
* Επιπτώσεις στη Ζωική Παραγωγή,| Παναγιώτα Βράντζα, Κτηνίατρος, πρώην Βουλευτής.
* Υποδομές της Γεωργίας, Νικόλαος Δέρκας, Γεωπόνος, Πολιτικός Μηχανικός, Αντιπρύτανης, Καθηγητής Γεωργικής Υδραυλικής ΓΠΑ.
* Φυσικοί Πόροι (Έδαφος), ΧρίστοςΤσαντήλας, Γεωπόνος Δρ. Εδαφολογίας, πρ. Διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΝΑ.
* Φυσικοί Πόροι (Νερό), Αλέξανδρος Μπέλεσης, Γεωλόγος-Πολιτικός Μηχανικός Μελετητής.
* Αποτίμηση - Προτάσεις|, Λόης Λαμπριανίδης, Οικονομικός Γεωγράφος, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, πρ. Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης - Μέλος Γνωμοδοτικού Συμβουλίου ΕΝΑ.
Παρεμβάσεις: Αργύρης Μπαϊρακτάρης, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου, Αχιλλέας Γεροτόλιος, Αγρότης από Σωτήριο Λάρισας, Πέτρος Σαρούδης, Μελισσοκόμος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας, Ζήσης Αργυρόπουλος, Χημικός - Περιβαλλοντολόγος, Νίκος Δαλέζιος, Αγρομετεωρολόγος, πρ. Καθηγητής ΠΘ.
Συζήτηση με το κοινό.
Συντονισμός: Ελένη Αναστασοπούλου, Συγγραφέας, πρ. Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

 

Ωράριο Φαρμακείων

Σύμφωνα τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισα, ισχύει το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της Λάρισας:

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή: Πρωί 8:30 - 14:00 και απόγευμα 17:00 - 21:00,
Τρίτη - Πέμπτη: Πρωί 8:30 - 14:30.
Για τις υπόλοιπες περιοχές ισχύει το τοπικό χειμερινό ωράριο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass