Επιστρέφει το …50% των αρδευτικών τελών!

ΚΙΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΟΥΡΗΣ -ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ- ΣΤΙΣ 900 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2023 18:00

Στο μισό μειώνει τα αρδευτικά τέλη, ή επιστρέφει το 50% των χρημάτων σε όσους αρδευτές έχουν προπληρώσει ο ΤΟΕΒ Πηνειού.

Σε μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο, ο οργανισμός δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και προβαίνει σε μια κίνηση που θα «στοιχήσει» κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ, βοηθώντας σε μια δύσκολη στιγμή τους αγρότες αρδευτές του που χτυπήθηκαν βίαια από την κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου. Ο ΤΟΕΒ Πηνειού, ένας από τους μεγαλύτερους -αν όχι ο μεγαλύτερος- Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων της Ελλάδας και από τους πιο «νοικοκυρεμένους» βοηθά έμπρακτα τους αρδευτές του δείχνοντας και το κοινωνικό του πρόσωπο.
Μάλιστα σε όσους αγρότες έχουν προπληρώσει τα αρδευτικά τέλη του 2023 ο Οργανισμός θα αρχίσει να μοιράζει τις επιταγές με τα επιστρεφόμενα χρήματα τις αμέσως επόμενες μέρες.
«Πρόκειται για μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο» θα τονίσει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πηνειού Δημήτρης Τσιούρης, μιλώντας στην «Ε» για την επιστροφή των χρημάτων στους αρδευτές του Οργανισμού. «Βλέπουμε την αγωνία του κόσμου, βλέπουμε τη ζημιά και προσπαθούμε να βάλουμε από μεριάς μας ένα λιθαράκι, κι όπου μπορούμε να ανακουφίσουμε λίγο από τον πόνο απ’ αυτούς τους ανθρώπους» θα αναφέρει.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 900.000 ΕΥΡΩ
Στην ερώτηση για το ποσό που θα «στοιχήσει» στον Οργανισμό η κίνηση αυτή ο Δημήτρης Τσιούρης θα σημειώσει ότι «Ο Οργανισμός είναι οικονομικά υγιής, και νοικοκυρεμένος και αφού έχουμε τη δυνατότητα κάνουμε αυτή την απαλλαγή η οποία θα στοιχήσει για το 2023 πάνω από 900.000 ευρώ. Και πρέπει να σας πω και κάτι άλλο: Όταν μας χτύπησε η κακοκαιρία είχε σχεδόν τελειώσει η αρδευτική περίοδος, έμεναν μόνο 5 μέρες για να τελειώσει, εμείς επιστρέφουμε χρήματα αν και κάναμε όλα τα έξοδα. Δεν χρωστάμε ούτε ένα ευρώ ούτε σε προμηθευτές, ούτε σε συνεργεία, ούτε στη ΔΕΗ ούτε για παράδειγμα στους εποχικούς εργάτες μας. Παρ’ όλα αυτά έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε αυτή την οικονομική πολιτική προς ανακούφιση των χειμαζόμενων παραγωγών. Κι αυτό είναι δείγμα της πολιτικής που ακολουθεί απαρέγκλιτα η παρούσα διοίκηση. Οικονομικά νοικοκυρεμένος και κοντά στον αρδευτή μας». Μήπως, πρόεδρε, η επιστροφή αυτή αποβεί επιζήμια στην επόμενη μέρα, μήπως δεν υπάρχουν λεφτά για του χρόνου, θα τον ρωτήσουμε, για να σημειώσει ότι «Οι αρδευτές δεν θα πρέπει να ανησυχούν για την επόμενη χρονιά αφού έχουμε εξασφαλίσει και την επόμενη μέρα. Για παράδειγμα αρχίσαμε έργα αποκατάστασης από τις ζημιές με ιδία κεφάλαια, ο κόσμος όπου υπάρχει δυνατότητα θα ποτίσει.
ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΕΛΗ
Στο μυαλό το δικό μου, αλλά και των άλλων ανθρώπων του Συμβουλίου, γύριζε η ιδέα -εδώ και αρκετό καιρό- το αρδευτικό τέλος να το μειώσω κατά το 50 τοις εκατό, αλλά χτύπησε η κακοκαιρία και το πήγαμε πίσω. Είναι κάτι που θα ξαναδούμε στο μέλλον. Και αν στεφτείτε ότι σχεδιάζουμε και τα πλωτά φωτοβολταϊκά που θα έχουμε στους ταμιευτήρες, τότε μπορούμε να πούμε ότι θα συρρικνώσουμε το ποσό που πληρώνει ο αρδευτής. Χτίζουμε έναν Οργανισμό τόσο δυνατό, που μπορούμε να ακολουθούμε τέτοιες πρακτικές και να επιστρέφουμε λεφτά στους αγρότες».
Θανάσης Αραμπατζής

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass