Αυτοψία Δ. Κουρέτα στο Δέλτα Πηνειού

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ- ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ- ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2024 14:10

Αυτοψία σε περιοχές που επλήγησαν από τον Daniel στο Δέλτα Πηνειού μέχρι και το Στόμιο, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικού Τομέα Δημήτρη Τσέτσιλα και τον συντονιστή Πολιτικής Προστασίας στρατηγό Ηλία Λεοντάρη, καθώς και από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενόψει και της έναρξης των εργασιών αποκατάστασης των ρεμάτων και των αναχωμάτων από την Περιφέρεια.

Ειδικότερα ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα σημεία του οδικού δικτύου που υπέστησαν ζημιές, αλλά και την κατεστραμμένη γέφυρα στον Παλαιόπυργο, η οποία εξυπηρετούσε την οδική σύνδεση μεταξύ των κοινοτήτων.
Ακολούθησαν συσκέψεις σε Κουλούρα και Στόμιο όπου ενημέρωσε αναλυτικά τους τοπικούς φορείς, τους αγρότες άλλα και τους κατοίκους που παρευρέθηκαν αρχικά για το χρονοδιάγραμμα των έργων αποκατάστασης από την Περιφέρεια (μέχρι αρχές Μαρτίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι προσωρινές αποκαταστάσεις), όπως επίσης και για την αποπληρωμή ων αποζημιώσεων στο φυτικό κεφάλαιο.
Όπως είπε ο περιφερειάρχης, το συνολικό κόστος για την προσωρινή αποκατάσταση αγγίζει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Περιφέρεια έχει ζητήσει επιπλέον 533 εκ. ευρώ για έργα μόνιμης αποκατάστασης. Αναφορικά με το θέμα του καθαρισμού του Πηνειού ώστε να αποτραπεί μελλοντικός κίνδυνος, αναμένεται το επόμενο διάστημα όπως είπε ο κ. Κουρέτας η οριστική απόφαση της κυβέρνησης.
Οι αγρότες έθεσαν μεταξύ άλλων και το ζήτημα της κατασκευής φραγμάτων ενόψει και της νέας αρδευτικής περιόδου, εκφράζοντας μάλιστα την ανησυχία τους για τις προωθούμενες αλλαγές στη διαχείριση των υδάτων με τη σύσταση του νέου φορέα, στον οποίο, όπως προβλέπεται, δεν θα συμμετάσχει η Περιφέρεια. Ωστόσο ο κ. Κουρέτας διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι η Περιφέρεια θα είναι στο πλευρό τους.
Παρόντες επίσης ήταν ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τεμπών.

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass