Λιμνοδεξαμενή στους Αγίους Αναργύρους

ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ 6.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2024 15:21

Συνάντηση - ενημέρωση με κατοίκους της Τ.Κ. Αγίων Αναργύρων για το έργο της κατασκευής λιμνοδεξαμενής σε αγροτική περιοχή της Κοινότητας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Κοινότητας από τον δήμαρχο Κιλελέρ, Θανάση Νασιακόπουλο.

Το έργο αφορά στην άντληση νερού από τον ποταμό Πηνειό και τη μεταφορά του, από αντλιοστάσιο, μέσω αγωγών, σε λιμνοδεξαμενή, η οποία θα κατασκευαστεί νότια του οικισμού των Αγ. Αναργύρων του Δήμου Κιλελέρ, σε απόσταση 2,20 χλμ. από αυτόν, καθώς και υπόγειου αρδευτικού δικτύου. Η λιμνοδεξαμενή, μεικτής έκτασης 420 στρεμμάτων και χωρητικότητας 1.500.000 κ.μ., θα έχει τη δυνατότητα να αρδεύει έκταση 6.000 στρεμμάτων περιμετρικά αυτής.
Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος τόνισε αρχικά ότι «σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και με τη Δ.Ε.Π.ΑΝ., με ενδιαφέρον και υπευθυνότητα σχεδιάσαμε και θα υλοποιήσουμε άμεσα ένα έργο ουσίας, το οποίο προβλέπεται να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, ο οποίος αποτελεί τον ισχυρότερο ίσως κρίκο στην αλυσίδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας.
Με το έργο της λιμνοδεξαμενής των Αγίων Αναργύρων αποθηκεύουμε νερό για να καλύψουμε τις αυξημένες αρδευτικές ανάγκες στα αγροκτήματα της περιοχής όπου θα κατασκευαστεί η λιμνοδεξαμενή και φροντίζουμε παράλληλα για τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα. Κι αυτό γιατί η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης που ταλανίζει τον πλανήτη επιβάλλει ενέργειες με σύμμαχο τη φύση. Με απώτερο σκοπό την ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση του πιο πολύτιμου φυσικού πόρου που είναι το νερό».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το έργο προβλέπεται να καλύπτεται ενεργειακά από φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 6 MW που θα κατασκευαστεί εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κιλελέρ. Τέλος, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους κατοίκους να συσταθεί άμεσα μια επιτροπή διαχείρισης της λιμνοδεξαμενής, η οποία, εκτός των άλλων, θα προτείνει και τον αριθμό των στρεμμάτων που θα καλλιεργηθούν από υδρόφιλες (βαμβάκι, καλαμπόκι κ.λπ.) ή μη υδρόφιλες καλλιέργειες (δέντρα κ.λπ.).
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται σε ευρύτερο έργο, στο οποίο περιλαμβάνονται οι λιμνοδεξαμενές της Νέας Λεύκης, της Κοιλάδας (του Δήμου Λαρισαίων), καθώς και το έργο του τεχνητού εμπλουτισμού στις περιοχές Κιλελέρ, Χάλκης, Πλατυκάμπου και Νίκαιας, συνολικού προϋπολογισμού 1.553.225,59 ευρώ. Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass