Απεργία με δύο συγκεντρώσεις στη Λάρισα

ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2024 15:31

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες να γίνουν αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στη Λάρισα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Η μία από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στην Κεντρική πλατεία και η άλλη από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Λάρισας στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Πιο συγκεκριμένα: «Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε για τις ζωές μας» είναι το μήνυμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας  που καλεί εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και τους νέους στη μεγάλη κινητοποίηση που θα γίνει στις 10:30 στην Κεντρική πλατεία Λάρισας με σύνθημα:
«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Χθες μάλιστα παραχωρήθηκε σχετική συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γιάννης Σκόκας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 νέων συνανθρώπων μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή. Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεσή μας πράξη!
Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν».
Ο κ. Σκόκας σημείωσε πως «έχουμε χρέος στις 28 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της Λάρισας, όπως πριν έναν χρόνο. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν οφείλεται σε  «ανθρώπινο λάθος», ή στην «κακιά στιγμή» αλλά ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα με αιτίες και ενόχους. Προσπαθούν να συγκαλύψουν την εγκληματική πολιτική της Ε.Ε. και όλων των κυβερνήσεων που την υλοποίησαν. Την πολιτική που τα μετράει όλα με το κέρδος.
Ένας χρόνος μετά και ακόμα αντηχούν στα αυτιά και στο μυαλό όλων μας τα συνθήματα εκείνων των ημερών. Με τα εκατομμύρια κόσμου να πλημμυρίζει κάθε γωνιά της χώρας μας καταδικάζοντας την πολιτική του κέρδους που δολοφονεί, φωνάζοντας δυνατά: ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Επίσης διευκρίνισε πως με αφορμή την απεργία 28 Φλεβάρη, το ΕΚΝΛ, με τη συνεργασία και του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και καλλιτεχνών της περιοχής μας προχωρά και σε ορισμένες ειδικές Πρωτοβουλίες με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το Έγκλημα των Τεμπών. Μετά τη δημιουργία μεγάλης τοιχογραφίας-καλλιτεχνικού έργου  στον χώρο των Τεμπών που έγινε το περασμένο Σάββατο θα ακολουθήσει η τοποθέτηση μεταλλικής πλακέτας αφιερωμένης σε αυτό το γεγονός και στους ανθρώπους που χάθηκαν στον χώρο της πλατείας του ΟΣΕ με αποκάλυψη την ημέρα της απεργίας. Επίσης θα υπάρχει βίντεο  με εικόνες από εκείνες τις συγκλονιστικές στιγμές και κινητοποιήσεις.
Ο κ. Σκόκας αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που προκαλούνται από την ακρίβεια, μίλησε για τα θέματα της παιδείας, αλλά και τα ζητήματα που σχετίζονται με την εμπλοκή της Ελλάδας σε πολέμους και επιχειρήσεις μακριά από τη χώρα. Φυσικά αναφέρθηκε και στα θέματα που ταλαιπωρούν τους αγρότες.
*Για την πλατεία Ταχυδρομείου είναι προγραμματισμένη η απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης. Χθες στα γραφεία του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λάρισας παραχωρήθηκε σχετική συνέντευξη Τύπου. Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Λάρισας, κ. Μιχάλης Τζιατζιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών,  υποστηρίζοντας πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να «λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών». Ακόμα δεν παρέλειψε να μιλήσει για τα ζητήματα των αυξήσεων που δίνονται από την κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς τα ως κοροϊδία, λέγοντας πως πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις για τα ζητήματα των εργαζομένων. Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ, κ. Κωνσταντίνος Λαρίσης τόνισε πως πρέπει  να μπει ένα τέλος σε μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης. Ο κ. Δημήτρης Παπαποστόλου ως πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» αναφέρθηκε τόσο στο θέμα των Τεμπών, όσο και στους μισθούς αξιοπρέπειας που πρέπει να διεκδικήσουν όλοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass