Αυστριακό ενδιαφέρον για τις ζημιές από τις πλημμύρες

* ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2024 13:51

Συνάντηση με την πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα, Gerda Vogl, είχε χθες το πρωί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας στο περιθώριο του Φόρουμ Βιομάζας που πραγματοποιείται στη Λάρισα. Η πρέσβειρα ζήτησε ενημέρωση από τον περιφερειάρχη για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Κουρέτας έκανε αναλυτική ενημέρωση στην κ. Vogl σχετικά με το πρόγραμμα προσωρινών αποκαταστάσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά και για το συνολικό οργανόγραμμα των δράσεων, όπως αυτό σχεδιάζεται από την κυβέρνηση. Όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας κινείται σε δύο άξονες: Την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες, αλλά και το σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης της Θεσσαλίας. Μάλιστα, έδωσε αναλυτικές πληροφορίες για το σχέδιο που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την ανάσχεση του υδατικού ελλείμματος της Θεσσαλίας, αλλά και σχετικά με τα προγράμματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρέσβειρα της Αυστρίας έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, ενώ φάνηκε αρκετά ενημερωμένη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή μετά τις πλημμύρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass