Βιβλίο τεκμήριο για τον Δημ. Μητροπάνο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2024 14:41

Το βιβλίο του συγγραφέα Θανάση Κ. Κάππου «Δημήτρης Μητροπάνος – Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο», από τις εκδόσεις «Αλήθεια», παρουσιάστηκε προχθές το απόγευμα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Στην εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, προς τιμήν του αξέχαστου Έλληνα ερμηνευτή, παρευρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι ο Πολιτισμός είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας. Συνεχάρη, επίσης, την Περιφέρεια για την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι «τέτοιες εκδηλώσεις είναι σημαντικό να έχουν θεσμική στήριξη».
Για το βιβλίο μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του Δημήτρη Μητροπάνου με το ποδόσφαιρο, ένα άθλημα το οποίο και ο ίδιος λάτρευε και εξακολουθεί να λατρεύει, παρουσιάζοντας, μάλιστα, μια φωτογραφική συλλογή του από τη δεκαετία του 1970, με πρωταγωνίστρια την ομάδα της Παναχαϊκής, ενώ διάβασε και ένα απόσπασμα του βιβλίου.
Ο συγγραφέας Θανάσης Κ. Κάππος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το βιβλίο είναι ένα ιδιαίτερο τεκμήριο για τη ζωή αυτού του ανθρώπου».
Στην εκδήλωση μίλησε, επίσης, ο ψυχίατρος-μελετητής του Άλκη Αλκαίου, ο κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Δημήτρη Μητροπάνου, αλλά και στη συνεργασία του με τον Άλκη Αλκαίου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός βίντεο με προσωπικές αφηγήσεις του Έλληνα ερμηνευτή για τα παιδικά του χρόνια, καθώς και με μαρτυρίες ανθρώπων που τον έζησαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass