Μεγάλος νικητής η αποχή στα Φάρσαλα

*Μειωμένη χθες η κίνηση των πολιτών στις κάλπες

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2024 14:10

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο “Ε”)
Του Γ. Γκαντέλου
Με μεγάλο νικητή την αποχή σε σχέση με την εκλογική διαδικασία των εθνικών εκλογών, ακριβώς έναν χρόνο πριν, κύλησε χθες η εκλογική διαδικασία στα 41 εκλογικά τμήματα του Δήμου Φαρσάλων, των ευρωεκλογών.

Η κίνηση στην πόλη εμφανίστηκε μικρή, από την αρχή του τριημέρου, καθώς δεν επέστρεψαν στην πόλη και στα χωριά τους φοιτητές και ετεροδημότες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα στις 12:00 το μεσημέρι, όπου σε πολλά εκλογικά τμήματα είχε ψηφίσει μόλις το 20% των εκλογέων που ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ συγκριτικά με τις εθνικές εκλογές, την περσινή χρονιά, η προσέλευση τότε ήταν αυξημένη κατά 10% την ίδια ώρα.
Ωστόσο, το μεσημέρι και με σύμμαχο τον καιρό, τόσο οι καφετέριες όσο και τα καταστήματα εστίασης γέμισαν από κόσμο, ενώ άλλοι πέρασαν νωρίς το πρωί από την κάλπη, για να απολαύσουν την ημέρα τους σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος για τις πρώτες βουτιές.
Η εκλογική συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει από τα εκλογικά τμήματα και αυτή αφορούσε κυρίως εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος, ποσοστά που θα λάβουν τα κόμματα, καθώς και το θέμα της μεγάλης αποχής που επισκίασε την κάλπη των εκλογών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass