Στην κοινωφελή εργασία πάνω από 1.000 άτομα στους 7 Δήμους του ν. Λάρισας

ΖΗΤΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2019 22:45

Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη από την πρώτη μέρα εργασίας, μισθό από 751 ευρώ και άνω, καθώς και καταβολή στην ώρα του, ζητούν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται στα 1.000 άτομα, σε όλο τον νομό Λάρισας.

Τα παραπάνω αιτήματα συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, από το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Λάρισας, με συμμετοχή των συμβασιούχων κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Λαρισαίων, η οποία κατέληξε στη δημιουργία Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τη διεκδίκησή τους και τον σχεδιασμό κινητοποιήσεων.

«Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι ελαστικές μορφές εργασίας διευρύνονται συνεχώς ώστε αυτή τη στιγμή να αποτελούν την κύρια μορφή εργασίας, όσων βρίσκουν δουλειά. Η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών αξιοποιεί τη μεγάλη στρατιά των ανέργων για να κλείσουν ευκαιριακά τα μεγάλα κενά των απογυμνωμένων υπηρεσιών τους.

Οι εργαζόμενοι σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας καλύπτουν σήμερα βασικά κενά και δεν έχουν ούτε καν ασφαλιστική κάλυψη από την πρώτη μέρα εργασίας τους…» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Λάρισας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος (φωτ.), για να καταλήξει στο ότι: «θα πρέπει να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και να έχουν μόνιμη δουλειά, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι καλύπτουν πραγματικά κενά και ανάγκες του Δημοσίου.

Σήμερα δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατί το απαγορεύει το άρθρο 103 του Συντάγματος. Εδώ και τώρα απαιτούμε την επικείμενη αναθεώρηση του συντάγματος, που θα φέρει αυτές τις μέρες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

 

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass