Σχεδιάζουν αυξήσεις σε προμήθειες οι τράπεζες

ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΑΤΜ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2019 15:43

Αυξήσεις έως και 100% στις προμήθειες για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών, μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ δηλαδή, είναι πιθανό να εφαρμοστούν μέσα στο καλοκαίρι για τους κατόχους χρεωστικών καρτών που είναι συνδεδεμένες με λογαριασμούς εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων. Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, ο νέος κανονισμός της Visa που θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή της ισχύουσας τιμολόγησης.


Από τις πρώτες επαφές με τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, προκύπτει ότι από τον μεθεπόμενο μήνα θα πρέπει να επιβάλλονται ενιαίες χρεώσεις σε όλους τους τύπους καρτών που φέρουν το σήμα της, ανεξάρτητα από την τράπεζα που τις έχει εκδώσει.
Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει την αρμόδια συντονιστική επιτροπή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και πιθανότατα μέσα στον μήνα θα υπάρξει ειδοποίηση όλων των πελατών για τις νέες χρεώσεις που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται κατά πάσα πιθανότητα δύο μήνες μετά τη σχετική ενημέρωση. Δηλαδή, περί τα μέσα Ιουλίου πιθανόν οι χρεώσεις να φτάσουν τουλάχιστον τα 3 ευρώ.
ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ
Να σημειώσουμε πως σήμερα αν δεν χρησιμοποιήσετε το ΑΤΜ της τράπεζας στην οποία τηρείται ο λογαριασμός σας, θα χρεωθείτε με την αντίστοιχη προμήθεια. Το κόστος ανάληψης μετρητών ανά τράπεζα είναι το εξής:
* Alpha Bank: για ανάληψη έως 150 ευρώ η προμήθεια είναι 1,50 ευρώ, αναλήψεις από 151 έως 250 ευρώ: 1,60 ευρώ, για άνω των 250 ευρώ: 1,65 ευρώ. Για ερώτηση υπολοίπου: 0,18 ευρώ.
* EUROBANK: Ανεξαρτήτως ποσού: 1,45 ευρώ ενώ για ερώτηση υπολοίπου: 0,18 ευρώ.
* Πειραιώς: Έως 250 ευρώ: 1,40 ευρώ, από 250,01 ευρώ και άνω: 2,20 ευρώ και για ερώτηση υπολοίπου: 0,18 ευρώ.
* Εθνική Τράπεζα: Για αναλήψεις έως 150 ευρώ: 1,30 ευρώ, από 150,01 έως 250 ευρώ: 1,40 ευρώ, από 250,01 ευρώ και άνω: 1,60 ευρώ. Για ερώτηση υπολοίπου: 0,14 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1