Συνταξιούχοι ξεκινούν «μαραθώνιο» κινητοποιήσεων

*ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ *ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2019 22:16

"Μαραθώνιο" κινητοποιήσεων ξεκινούν οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στην κοινωνική ασφάλιση, μεταξύ αυτών και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης.

Στη Λάρισα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, οργανώνουν την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 11 π.μ. στην Κεντρική πλατεία, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ενώ ακολουθεί η συμμετοχή τους στο πανελλήνιο συλλαλητήριο συνταξιούχων, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Για τα όσα περιλαμβάνει το προτεινόμενο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, ενημερώθηκαν χθες μέλη της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων ασφαλιστικών ταμείων νομού Λάρισας, σε συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Ομιλητές ήταν ο οργανωτικός γραμματέας της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας κ. Μιχάλης Βαγενάς και ο

αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας κ. Γιώργος Ρούσσας.

«Πάνε να χτυπήσουν την κοινωνική ασφάλιση…» δήλωσε ο κ. Ρούσσας, σημειώνοντας: «τα μέτρα που προσπαθούν να περάσουν ακυρώνουν την κοινωνική ασφάλιση. Όπως ορίζουν, μετά το 2021, θα είναι υποχρεωτική η ιδιωτική ασφάλιση των εργαζομένων, για την επικουρική τους σύνταξη, που σημαίνει ότι μειώνονται κατακόρυφα τα έσοδα στα κοινωνικά ασφαλιστικά ταμεία και κινδυνεύουν οι συντάξεις….

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε και να διεκδικούμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Πρέπει να δοθεί άλλη μια μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή, αντεργατική, αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης από τους συνταξιούχους μαζί με τους εργαζόμενους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες».

Αντίστοιχα, και ο κ. Βαγενάς ανέφερε για τις κινητοποιήσεις: «Η μια θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου, από κοινού με το εργατικό λαϊκό κίνημα και η δεύτερη θα είναι αυτοτελώς του Συνταξιουχικού κινήματος τις 14 Δεκεμβρίου.

Η πρωτοβουλία αυτή για τις δύο κινητοποιήσεις πάρθηκε μπροστά στη νέα επέλαση για την κατάργηση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν στο νέο προμελετημένο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση! Επίσης για όλα τα προβλήματα των συνταξιούχων που απορρέουν από τις θανατηφόρες πολιτικές που τσάκισαν τα δικαιώματά μας και τη ζωή μας όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η σκέψη μας για την κινητοποίηση της 30ής Νοεμβρίου, καθορίστηκε από το ότι, το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν αφορά μόνο στους συνταξιούχους γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά στην προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την υγεία-πρόνοια.

Οι αποφάσεις του ΣτΕ δεν αναιρούν ούτε αγγίζουν καν τον αντιδραστικό χαρακτήρα όλων των παρεμβάσεων των τριών μνημονίων, τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Δεν αναιρούν τις τεράστιες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις στους "παλιούς" συνταξιούχους, την αφαίρεση της 13ης και 14ης σύνταξης, την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 έτη, την αύξηση από τα 35 στα 40 και στα 42 χρόνια εργασίας για το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη, τις νέες μειώσεις των συντάξεων μετά τον Μάη του 2016 και όλες τις μειώσεις πριν από την ψήφιση του Ν. 4387/16.

Κατά συνέπεια, και οι ανατροπές που επιβλήθηκαν πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου αλλά και ο ίδιος ο νόμος παραμένουν σε ισχύ, συνεχίζοντας να παράγουν καταστροφικά αποτελέσματα για τους 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και τους 3,9 εκατομμύρια σημερινούς ασφαλισμένους και αποτελεί τον καλύτερο (χορηγό) της ιδιωτικοποίησης».

Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα τους και ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας κ. Θανάσης Κουματζέλης.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass